Mazda 323f bg: Portier hendel/demontage

Bouwjaar: 1992

Het portier van de bestuurder wil van binnenuit niet meer openen, van buitenaf nog wel. Kan iemand mij uitleggen hoe ik de deur uit elkaar haal, dan wel hoe ik de hendel weer kan laten werken?

Iets anders: Is het raar als er soms een benzinelucht van de auto komt na het rijden? De dealer zei dat er geen lek was.

Marcellus7080

Geplaatst door Marcellus7080 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

mark7242 (0), 18 jaar geleden

Binnenbekleding eraf halen[voorzichtig,oppassen dat de parkertjes niet afbreken];waarschijnlijk is er iets losgeschoten vanaf de deurhendel.
vervelendste is deur weer dichtmaken want de plastic sealing zul je waarschijnlijk zelf moeten snijden uit bijv. een vuilniszak,dat plastic moet je na verwijderen binnenbekleding verwijderen om bij het binnenste van de deur te komen.
dit voorkomt dat vocht/regenwater op verkeerde plekken terecht komt;malafide ''reparateurs''willen die plastic afdekking nog wel ééns weglaten uit luiheid/gemak.
Ruik je benzine IN of buiten de auto?

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Marcel

Ik denk niet dat er iets losgeschoten is in jouw portier, je moet inderdaad wel de binnenbekleding eraf halen en dan zie je dat de bedieningsstang zich gelengd heeft, halverwege de stang zit een knik die je weer terug moet buigen en dan eventueel een stangetje er tussen lassen, anders lengt het stangetje zich weer.
Het plastic achter de bekleding kun je hergebruiken, met een scherp mes de zwarte kit doorsnijden.

gr. Jack

Marcellus7080 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor uw bijdragen.
Ik zie alleen een schroef in de portier hendel. Zitten er nog meer schroeven die de bekleding vasthouden? (Parkers zijn toch plastic klemmetjes?).

Ik ruik de benzine alleen buiten de auto na het rijden.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Marcel

De bekleding zit met 3 schroeven (parkers)vast plus die in de hendel, en het plastic kapje van het spiegel los trekken, dan kun je de bekleding aan de zijkanten en van onder los trekken en naar boven schuiven.

gr. Jack

Marcellus7080 (0), 18 jaar geleden

Moet ik ook niet de raamzwengel demonteren? Zo ja, hoe?

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Marcel

Ik wist niet of je electrische of handbediende ramen had.
De raamzwengel moet er eerst vanaf, er zit een borgveertje tussen de zwengel en het plastic schijfje, met een lange smalle schroevendraaier kun je hem er zo uit wippen of eventueel een handdoek er tussendoor trekken.

gr. Jack

Marcellus7080 (0), 18 jaar geleden

Bedankt Jack (en Mark), het is gelukt.
De kit was nog plakkerig dus het plastic ging zonder problemen los en weer vast. Ik heb het stangetje bijgebogen en kan de auto weer normaal openen.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Marcel

Als je het stangetje alleen maar hebt terug gebogen en verder niets gedaan hebt, ben ik bang dat het probleem toch weer terug komt,.... maarja, je weet wel hoe je het op kunt lossen!!!!!!!

gr. Jack

mark7242 (0), 18 jaar geleden

mazzel dat het plastic er zo gemakkelijk af en weer op ging!
de benzinelucht lijkt mij trouwens niet normaal;je hebt niet het idee dat 'ie ergens lekt?

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Mark

Als jouw auto zo erg naar benzine ruikt dan zou er toch ergens een lekkage moeten zijn, maar waar dat is, kan ik ook niet zeggen. Laat de motor stationair draaien en kijk onder de motorkap of je ergens een lek ziet, eventueel bij injectoren of benzinefilter

gr. Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.