Mazda 323: probleem met de v-snaren

Bouwjaar: 1996

ik heb een week geleden de 2 v-snaren van mijn mazda 323 1.5 f coupe 1996 vervangen omdat ze al begonnen te piepen,maar ik kreeg een prbleem met de nieuwe snaren omdat zij na vervanging smorgens met koude motor ook piepen,bovendien hoor ik af en toe een konstant piepen dat hader wordt als ik het gas pedaal intrap met een geur net als iets aan het verbranden is,en dat blijft totdat ik de motor uitzet,en met de volgende start is hij weg,als de motor warm is das is het probleem totaal weg,ik dacht eerst dat de snaren te strak waren een ben terug naar de monteur maar hij zei dat dat niet het geval was,het gaat om de riemen van dynamo-waterpomp een airco-stuurbekrachtigingspomp,het zijn trouwens GATES snaren,ik heb weleens negative ervaringen daarover gehoord .
na het spuiten van olie op de snaren is het geluid weg maar de voldende ochtend is het weer terug
wat moet ik nu doen ,a.u.b helllllllllllppppppppppp

DOHC16V

Geplaatst door DOHC16V (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Mark, ik denk dat je piep niet van de riem maar van de spanner afkomstig is. Ook kan het zijn dat hij versleten is en iets scheef staat. Laat dat maar eens controleren.

Sytze

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Mark, je moet de riemen strakker laten spannen, want deze moeten nagespannen worden na het vernieuwen ervan, ze moeten "heel strak" staan, 1 wordt gespannen door de dynamo en de andere door de stuurbekr.pomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.