Mazda CX-5 2013: Rechter portier sluit niet goed / lucht suizen

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 118

Hallo,
Bij het rijden van snelheden van meer dan 80km/h is bij het rechter portier licht suizen/ flakkeren van rijwind te horen op hoofdhoogte van het portier. Ook is aan de buitenkant van het bijrijdersportier deur te zien dat de deur iets naar buiten licht t.o.v. het achterportier.
Het lijkt er dus op dat het portier niet genoeg aansluit.
Weet iemand hoe ik dit bij kan stellen?

Edwin

Edwin-B

Geplaatst door Edwin-B , lid sinds 5 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Als alleen het bovendeel wijkt , dan de bovenkant naar binnen trekken , knie tegen de binnenkant van de deur ter hoogte van het slot en dan de bovenkant met het raam open naar je toe trekken met een rukje , deur dicht doen en kijken of het genoeg is , anders nog een ruk.
Klinkt een beetje lomp maar is niks mee , garage zal het vaak ook zo doen als de rest van de deur netjes recht in het kozijn zit , je kunt ook het scharnier stellen , maar dan even goed kijken bij spatbord en deuraansluiting , zit dit glad en recht dan niet met de scharnieren bezig gaan.

Edwin-B, 5 maanden geleden

Het is idd alleen de bovenkant van het portier dat iets naar buiten wijkt t.o.v. het achterportier, de rest lijn netjes op met het spatbord en zo. Ik heb jou instructie opgevolgd en het portier sluit nu wel netjes aan. Ik zal me na het weekend melden of het heeft geholpen als ik weer een autobaan rit heb gemaakt.
Bedankt voor de tip, super.

Edwin-B, 5 maanden geleden

Ik heb nu een aantal ritten gemaakt. En het windgeruis is nu zeker minder. De CX-5 heeft de naam toch wat last te hebben van windgeruis, en dat blijft. Maar in tunnels hoor je nu geen wind-geflakker meer bij het portier.
Nogmaals bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.