Mazda 6: Roest aan de achterste spatschermen.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een Mazda 6 uit 2003, deze heeft last van roestvorming rond de spatschermen. Ik hem mijn dealer dit laten beoordelen en deze heeft mij toegezegd hier de importeur over te benaderen.

Na een week heb ik een telefoontje gekregen van mijn dealer met het antwoord dat het roest veroorzaakt zou zijn door steenslag en dat hier niets aan gedaan wordt.

Omdat ik het hier niet mee eens ben heb ik de roest vorming laten bekijken door een onafhankelijke garage die dit tegenspreken, volgens deze onafhankelijke partij is de laklaag op deze plaats te dun en bied daardoor onvoldoende bescherming, hij wist mij te vertellen dat hier in een Duits autoblad een artikel over geschreven was. De auto is altijd goed onderhouden en is verder in een perfecte staat.

Zijn er nog mensen die hier problemen mee hebben gehad?

marc64

Geplaatst door marc64 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

http://www.autoweek.nl/myreviewdealerdat...

Even googlen.......

Gr. paul

Gert3671 (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde met een 6 van 2002. Komt volgens dealer door steenslag, dus niet van binnenuit en valt daarom niet onder de garantie. De sterkte (dikte) van de lak is op die plek onvoldoende want bij andere merken komt dit volgens mij niet of nauwelijks voor bij deze bouwjaren.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Met zo een antwoord is de dealer er weer mooi van af.
Zulke antwoorden krijg je bijna altijd te horen, het ligt nooit aan de auto zelf.
Het is allemaal een wassen neus, die lak garanties.
Als je wat wil claimen zijn ze niet thuis.
probeer je te verenigen met nog meer mensen die deze klachten hebben, sta je ook wat sterker.

martien59 (0), 15 jaar geleden

ik heb een mazda6 van 2003 die heeft het ook roest in de achterschermen
heb er de binnenschermen uitgehaald helemaal geen tektiel heb het schoongemaakt en er zinkspray op gespoten de lak is daar waardeloos van mazda
vind dat hij toch vlug roestplekken krijgt overal hele kleine zelfs bij de achterklep langs het nummerbord zal wel steenslag van achter zijn hahah
groetjes martien

Mazda Mark (0), 15 jaar geleden

Ik heb ook roestvorming gehad aan de rand van de achterschermen, dit is een bekend probleem van het 1e type mazda 6. Ze zijn destijds een kitrand vergeten waardoor er vocht in het plaatwerk kan trekken. Gezien je 5 jaar garantie hebt op roestvorming moet de importeur dit vergoeden binnen deze periode. Bij mij is dit door de plaatselijke mazda dealer hersteld op kosten van de importeur, echter moest ik wel een kleine bijdrage doen omdat hij niet in onderhoud is bij de dealer en deze de kitrand al eerder had kunnen aanbrengen en de roestvorming had kunnen tegenhouden als hij wel bij de dealer in onderhoud was geweest.

martien59 (0), 15 jaar geleden

ik heb de randen schoongemaakt en ingespoten met zinkspray maar de roest trekt weer door
waar spuiten ze de kit of wat doen ze er bij mazda aan of wat kan ik er zelf aan doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.