Mazda 2 2003: Start niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

beste mensen, ik ben bezig met een mazda 2 uit 2003 (japanse import dus geen startblokkering) de auto start niet. de bobines vonken niet en de injectoren werken ook niet, wel 12 volt aanwezig. nokken- en krukas sensor en ecu vervangen maar nog steeds niets. kabels tussen de sensoren en ecu nagelopen, geen gekke dingen gevonden. het lijkt erop dat er nog iets is wat de ecu vrij moet geven. opmerkelijk detail is dat als ik probeer de auto te starten de toerenteller heel raar doet. gaat springen tussen onder nul en 2000 rpm. heeft iemand een idee waar ik nog naar kan kijken. Foutcode U1900 en U0121 aanwezig

ptrustfull1

Geplaatst door ptrustfull1 (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je het contact aanzet komt meestal overal spanning op te staan.. De verschillende componenten worden pas bekrachtigd als er ook massa is. En deze wordt bv door de ecu geregeld. Meestal via een relais..

ptrustfull1 (50), 11 jaar geleden

probleem opgelost. om onduidelijke reden waren nokkenas en krukas niet meer op tijd. het was geen tand verspronge oid maar de variabele kleptiming had gezorgd voor het van tijd raken. alles uit elkaar gehaald en schoongemaakt. weer in elkaar gezet en de auto start weer.

ptrustfull1 (50), 11 jaar geleden

De ZJ-VE motor moet achter de schroef van de krukas poelie een bus krijgen die de spie op zijn plek houd. Deze bus was er niet waardoor de spie uit de groef gelopen was. Uiteindelijk is de distributie losgeraakt en waren alle 16 kleppen krom. Auto rijd gelukkig weer maar nu met de bus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 2 of stel zelf een nieuwe vraag.