Mazda 323: Startmotor

Bouwjaar: 1988

Hallo,
Na een paar keer proberen te starten is het net of de startmotor alleen nog maar draait. Het pakt het vliegwiel niet meer. Weet iemand wat het kan zijn?

alvast bedankt!

Gianni1972

Geplaatst door Gianni1972 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

de bendix mischien stuk (tandwiel wat in vliegwiel gaat)
succes jan

Gianni1972 (0), 18 jaar geleden

Hallo Jan,

Als ik het goed begrijp moet ik gewoon een nieuwe startmotor kopen? of kijken bij de sloop?

ontzettend bedankt voor je antwoord!

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gianni, het lijkt mij dat de accu te zwak is. Door het draaien van de startmotor wordt de bendix tegen een veerdruk uitgestuurd over het vliegwiel. Als de accu te zwak is, draait de startmotor niet snel genoeg en komt de bendix niet boven het vliegwiel. De spanning van de accu, gemeten over de accupolen, mag tijdens het starten niet te veel zakken (moet, denk ik boven 10.5 volt blijven). Bij draaiende motor moet de accuspanning tussen de 13.8 en 14.5 volt zijn. Sjaak.

Gianni1972 (0), 18 jaar geleden

Hallo Sjaak, Hartstikke bedankt voor je antwoord. Het zou kunnen dat de accu te zwak is, maar als ik de auto wil starten giert de startmotor. Nu is mijn vraag, er is wel "genoeg" spanning om de startmotor te laten draaien, maar niet om de bendix teggen het vliegwiel te laten "draaien"

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zul je toch moeten meten tijdens het starten (over de accupolen). Mocht je wel goenoeg spanning hebben, zal het toch in de startmotor zitten. Als je deze demonteer, kun je gelijk kijken of de bendix wel soepel schuift en of de tanden niet beschadigd zijn. Succes. Sjaak

Gianni1972 (0), 18 jaar geleden

Dank je wel, Sjaak. Ik zal eens met een andere auto en startkabels de auto proberen te starten. Als het niet werkt, zal ik de startmotor demonteren, checken wat er mis is en dan zal ik het hier de resultaat bekend maken.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Succes. Sjaak

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gianni,
Ik vermoed dat de hefboom tussen solenoid en rondsel vuil is of versleten is. Of het is de vrijloop die doorslaat. Kortom, ik denk dat een revisiestartmotor de beste optie is.
Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.