Mazda 323: startmotor draait niet

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Ik heb een klein probleempje. Mijn startmotor draait niet meer rond, ik hoor nog wel een klik van het startrelais. De accu is ook niet leeg, want de lampen branden nog wel goed.
Is dit een standaard kwaaltje van dit type mazda? Is de startmotor kapot of zijn misschien alleen de koolborstels versleten?

Groeten Hendrik

turbo_henky

Geplaatst door turbo_henky (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Het kan een paar oorzaken hebben, de bekabeling naar de startmotor is rot, of heeft ergens een grote overgangsweerstand. De contactpunten/brug in het startrelais zijn ingebrand ( dit komt vaker voor), of de startmotor zelf is overleden.

Ik zou als eerste de aansluitingen op de startmotor ( dikke kabel) en de massa gaan controleren ( massastrip van motor naar chassis/accu, en als dit in orde blijkt te zijn, de startmotor uitwisselen met een nieuwe/revisie.

Groeten Marcel

Jan-Marcus (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi,

Waarschijnlijk is je startmotor defect. Maar denk niet dat je over een kwaaltje kunt spreken. Ze slijten gewoon bij ieder merk. En het is wel een auto van 17 jaar dan mag hij ook wel een keer kapot gaan lijkt mij.

Groeten,

Jan-Marcus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.