Mazda 626: startprobleem

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik zit met een probleem dat maar niet opgelost raakt. Ik doe mijn best om het te beschrijven .

De auto draait als een nieuw naaimachientje als ie 1° gestart raakt en 2° op gas loopt. Starten op benzine is een echter een groot probleem. De auto slaat soms bij de eerste poging aan (meestal als ie helemaal koud of helemaal warm staat). Op gas rijdt ie echt lekker. Overschakelend op benzine voel je bijna onmiddellijk dat de motor wat vermogen verliest en inhoudt. Vertrekken vanuit stilstand op bezine en doorschakelen naar bv. 100km/u kost heel wat moeite, de wagen lijkt steeds verzopen te zijn, en ontwikkelt niet z'n normale vermogen, de wagen houdt in en sputtert tegen.

Heel gek is wel dat ie bv. start op benzine als ie koud staat maar als je hem niet hoog in de toeren houdt meteen weer stilvalt waarna je hem helemaal niet meer gestart krijgt. Krijg je hem dan eventueel dan toch gestart (door gebruik te maken van een grote helling neerwaarts) en rijdt je hem tot op bedrijfstemperatuur en laat em dan terug in z'n idle toerental draaien dan doet ie dat perfect.

Dus:
niet of zeer moeilijk starten op benzine
niet goed draaien op benzine wanneer je vermogen vraagt/gaspedaal indrukt.
motor draait piekfijn op gas (alle toerentallen, als ie warm staat)
motor draait enkel goed op idle (ralenti of hoe heet dat ook in het nederlands?) op benzine en houdt in als het gaspedaal ingedrukt wordt.

Alle info en tips van harte welkom.
Dank u.

Mac.

mac738

Geplaatst door mac738 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

een keertje je bougie's vernieuwen,benzinefilter vernieuwen,heb jij injectie of carburateur??

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Slechte benzinepomp is ook een mogelijkheid.

mac738 (0), 15 jaar geleden

de bougies werden vernieuwd, benzinepomp en filter zijn ok, ontsteking is ok.
wagen heeft injectie.

het eigenaardige is dat ie gewoon start als ie ofwel koud staat ofwel bedrijfswarm, maar niks daar tussenin
Heb net nog een proefritje gemaakt: de wagen kan op benzine wel zijn toeren/vermogen min of meer ontwikkelen al moet je dan echt millimeterwerk gaan uitoefenen met het gaspedaal.

recentelijk heb ik ook de luchtdebietmeter vervangen (de vorige was stukgegaan bij een backfire op gas). Maar wat blijkt nu ? Deze schijnt totaal geen invloed te hebben op de motor. Wanneer ik de fiche van de luchtdebietmeter loskoppel verandert dit niks aan de wagen, hij start even moeilijk/makkelijk en tijdens het rijden ook geen verschil.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

en heb je al eens injector reiniger in je tank gegooid en even een tank leegrijden,die injectors kunnen vervuil raken of vast gaan zitten omdat die kurkdroog worden als je op gas rijd dan komt er namenlijk geen benzine meer doorheen

mac738 (0), 15 jaar geleden

da's nog niet gebeurd, maar eerlijk gezegd denk ik ook niet dat dat het probleem zal verhelpen. De problemen zijn immers begonnen na de backfire... dus ik vermoed dat er wat meer aan de hand is. In ieder geval: ik loop even bij de garage binnen maandag en laat de wagen daar nakijken. Alvast bedankt voor de reacties tot nog toe, ik hou jullie verder op de hoogte.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

na de backfire zeg je nu,dat veranderd de zaak,bij een backfire kan er dus ergens een slang vanaf gesprongen zijn of je luchtfilterhuis gescheurd zijn of je luchtklep krom,en eerst even uitzoeken waarom hij een backfire heeft gehad,ontsteking nog goed kabels e.d.

mac738 (0), 15 jaar geleden

na de backfire is de auto bij erkende LPG installateur binnengeweest... daar werden LPG, onsteking, edm. nagekeken... luchtfilterhuis was zwaar beschadigd en werd vervangen door een nieuw... backfire probleem opgelost. Blijft enkel het starten op en rijden met benzine als probleem.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

probeer maar eens uit,reiniger in je tank voor het reinigen van je injectie systeem

mac738 (0), 15 jaar geleden

okee, staat op het lijstje, enig idee waar ik dit product kan kopen ?
kan je een product aanraden Robby ?

bedankt,
mac

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

automaterialenzaak,daar kunnen ze je wel inlichten,ik heb hier een auto gehad met ook zo'n klachten,ik heb toen een flesje in een minder als halve tank gegooid en de auto reageerde hier goed op,alleen was ik nog niet tevreden ik heb toen die injectors eruitgehaald en ultrasoon laten reinigen en lopen als een nieuwe,dus als jou wagen hierop reageert zit je goed,en een flesje kost weinig dus het proberen waard

mac738 (0), 15 jaar geleden

bedankt, probeer ik !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.