Mazda 6 2006: storende carplay

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: LF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 108

Goedendag,
Pas heb ik een carplay systeem laten inbouwen.
Het is een chinees systeem gemaakt voor Mazda van 2006.
Bij stilstaande motor werkt alles perfect.
Als de motor draait dan krijg ik een geluid door het bellen. rr rr rr.
Hebt u een oplossing?
Alvast bedankt voor uw reactie!!
Vriendelijke groet van,
Louis van Elsen

LaurensLouis

Geplaatst door LaurensLouis (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sictc2 (0), 1 jaar geleden

rr.rr.rr kan van alles zijn wat electrisch is in de auto.
De meest voorkomende storingen zijn GSM signaal (meestal doek-doek-doek geluiden), de onsteking van de motor (fluitsignaal wat hoger en lager wordt met toerental van motor), of brandstofpomp, xenonverlichting enz.
rr,rr,rr, zou eventueel ook een gevoelige DAB ontvanger kunnen zijn als die op je autoradio zit. deze hebben vaak een digitale versterker die erg gevoelig is (voor alle radiogolven, zeker xenon balasten, ruitenwissermotoren enz).
wanneer het bij stilstaand werkt (als in motor loopt niet en contact (ACCessoirestand) is wel aan) dan is het waarschijnlijk iets wat alleen werkt wanneer de motor loopt.
Hiermee kun je bijvoorbeeld testen of het de xenonverlichting is door die aan te doen zonder lopende motor.
De brandstofpomp zou je kunnen testen door de radio aan en dan het contact van ACC naar ON te zetten (zonder te starten), dan gaat meestal de brandstofpomp de druk opvoeren.

mogelijk dat de dynamo ontstoort moet worden. maar meestal zijn dynamostoringen een soort fluittoon die met het toerental van de motor mee omhoog en omlaag gaat in frequentie (onsteking van de motor die via de dynamo mee komt).
Het kan zijn dat bij de radio een stroomkabel geleverd is met ferriet kralen om de kabel heen gewonden als een soort knoop. die zou ik er dan tussen zetten.
een alternatief lijkt me een losse ontstorings-set er tussen zetten tussen de voeding van de auto en de autoradio. deze kosten ongeveer 30 euro in een nederlandse winkel.

Maar de storingsgeluiden lijken me niet overeen te komen met een dynamo... komt mogelijk wel binnen via de stroomkabel en heb je dan alsnog gefixed.

check

Beste antwoord, geplaatst door LaurensLouis (0), 1 jaar geleden

Goedemorgen,
Hartelijk bedankt voor uw reactie.
Ik heb alles geprobeerd, behalve de dynamo heb ik nog niet behandeld.
Het is nog niet verholpen.
Als wat geld gespaard heb, dan zal ik de dynamo ook nog vervangen.
Wel heb ik een oplossing gevonden en heb het telefoongedeelte van het carplay systeem uitgeschakeld en heb ik een Parrot catkit ertussen gezet en dat werkt nu prima.
Hartelijk dank nogmaals voor uw reactie.

LaurensLouis (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.