Mazda Xedos-9: storing ABS en TCS

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6

Ik wordt met regelmaat getrakteerd op een feestverlichting in mijn dashboard, de waarschuwingslampen ABS, TCS , TCS off en het rem-waarschuwingslampje branden dan.
Na enkele malen de auto gestart te hebben blijven de meldingen weer een korte periode weg, zelf had ik gedacht aan een kapotte ABS sensor maar dan zou de waarschuwing constant moeten branden (toch???).
Ik weet dus niet waar ik het moet zoeken, graag advies!

Groetjes, Guy.

loris65

Geplaatst door loris65 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Xedos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ton Franken (0), 16 jaar geleden

Als ik jou was zou ik de computer laten uitlezen, en 'hopen' dat hij een foutmelding geeft.

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk toch een kapotte wielsensor...!

loris65 (0), 16 jaar geleden

Dag Harald1980,

De wielsensoren heb ik doorgemeten, deze geven allen dezelfde waarde van 1.32 K ohm. Wanneer de wielen met de hand worden gedraaid verspringt deze waarde, sensoren reageren dus wel.
Met mijn OBD 2 kan ik helaas geen meldingen van het ABS uitlezen dus zal ik inderdaad,zoals Ton aangeeft, naar de dealer moeten.
Bij het afstruinen van verschillende (amerikaanse)sides ben ik er wel achtergekomen dat dit soort storingen niet altijd rechtstreeks met het remsysteem te maken hoeft te hebben. Controle op bijv. een vacuum-lek, is uitgevoerd.
Het is wel zo dat na ongeveer 10 X starten de lampjes uit gaan, na een kilometer of 40-50 en soms nog veel korter gereden te hebben, worden alle meldingen weer zichtbaar op het dashboard.

Groetjes, Guy.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Xedos of stel zelf een nieuwe vraag.