Mazda 323: Stotteren

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i 16V

Hallo

Sinds kort bezit ik een Mazda 323 1.3i 16V uit 1995.

Het volgende probleem doet zich echter voor.
Bij een koude motor (sowieso de eerste 15 minuten dat ik rij) stottert deze wanneer ik gas geef. Als de motor eenmaal goed warm is is dit probleem verdwenen.

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

Groeten Patrick

themosman

Geplaatst door themosman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kasperht (0), 16 jaar geleden

Hoe draait die stationair (rustig stationair/welk toerental)? En is het probleem alleen tijdens het acceleren, of ook bij constante snelheid?

Maakt het weer uit (vochtig/koud)?

Als het vaker optreedt als het koud&vochtig weer is kan het in de ontsteking zitten (zou ik sowieso als eerste nakijken). Hoe oud zijn de bougie(kabel)s, rotor en verdeelkap?

Anders zou het ook nog kunnen zijn dat de temp. sensor niet de juiste waarde doorgeeft en de ecu daarom te weinig benzine inspuit...als de ontsteking goed is wil ik de weerstandswaarde van je temp. sensor wel voor je opzoeken, mocht je die zelf niet kennen.

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

ik ga ook voor de ontsteking.
draait de motor wel verhoogt stationair na een koude start?

themosman (0), 16 jaar geleden

Hallo

Bedankt voor jullie reacties!

Bij vochtig weer is het probleem erger dan bij droog weer inderdaad. Heb ook even gekeken naar de bougiekabels en de kabel op 1 van de cylinders zit niet eens vast. Hij ligt zeg maar los op de bougie en is er zonder enige moeite op en af te halen. Eerst dat maar eens proberen dus...
Is het aan te raden meteen alle kabels en alle bougies te vervangen?

Wanneer de motor koud is draait deze wel iets verhoogd stationair inderdaad. Na even rijden loopt ie weer gewoon rustig.

Groeten Patrick

kasperht (0), 16 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud de kabels&bougies zijn, maar als ze al wat ouder zijn zou ik ze allemaal in één keer vervangen, kan je auto er weer even tegenaan. En bv. originele mazda kabels kan je ook alleen als set krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.