Mazda 626: Stuurbekrachtiging bonkt in bochten.

Bouwjaar: 1993

Bij het nemen van ruime bochten, op en afritten, gaat de auto bij een bocht naar rechts met een soort pompend gevoel naar links of i.d. Ik voel in ieder geval iets vreemds aan het stuur niet dat het erg is maar ik vind het wel vreemd. Het is een soort van uitbreken. Misschien hoort het zo. Ik heb de auto net gekocht.

aad51

Geplaatst door aad51 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je gekeken bij de ophanging rubbers? Deze kunnen uitgewoond zijn. Geeft als effect dat het net lijkt of het stuur in de bocht eens even extra bekrachting geeft zonder dat je er om vraagt en maakt soms een vreemd bij geluid of stuur uitslag.

aad51 (0), 19 jaar geleden

Welke ophangrubbers? Hij doet het alleen als er een bocht naar rechts genomen wordt. Ik dacht eerst dat het een aandrijfas was.
Het is inderdaad het effect of er extra bekrachtiging is.

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik had bij mijn mazda 626 een rubber die uitgesleten was, na veel zoeken waren we er pas achter gekomen. Zo ver ik me kan herinderen is het rubber aan de onderzeide te zien. Bij mij was het de voorste van zo gezegt werd de vleugel waar de wielophanging op zit. Als je het wiel er af haalt en je bekijkt de bevestiging aan het chassis lijkt me dat je de rubbers moet kunnen vinden. Helaas kan ik nu niet meer een foto er van maken gezien de auto niet meer in mijn bezit is. Anders had ik dat graag even gedaan dat geeft namelijk wat meer verduidelijking.
Groet,
Quentin
P.s ik zal even kijken mocht het niet lukken of ik als nog van zo een auto een foto kan maken van die plek.

aad51 (0), 19 jaar geleden

Ik zal morgenochtend het wiel eraf halen en kijken of het rubber versleten is. Ik weet niet of deze rubbers los te koop zijn zoals bij Renault 21. Ik kan wel een komplete draagarm op de sloop halen. Kost niet veel.

Met vr. gr. Aad

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij mij hebben ze alleen het rubber vervangen. Denk er wel aan de andere ook goed te bekijken (bij mij was een uitgewoond die het veroorzaakte, en de andere was zeer slecht). Ik zal kijken of ik een foto kan maken van een soort gelijke auto.

aad51 (0), 19 jaar geleden

Ik heb de rubbers gevonden. De voorste zit iets ruimte op. Ik kan hem met een bandenlichter iets heen en weer halen in horizontale richting. Ik ga een nieuwrubber halen, kost wel 28,00 euro excl. btw. Wel prijzig. Volgens de dealer gaat meestal alleen het voorste rubber kapot.

Aad

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat klopt maar bekijk de achterste wel even want het loshalen moet toch gebeuren en als de achterste slechter aan het worden is scheelt het tijd.
Groet,
Quentin

aad51 (0), 19 jaar geleden

Ik heb beide zijden nagezien en geen speling op de rubbers van de draagarm. Ook op de aandrijfassen geen speling.
Ik vraag mij af waar het vandaan komt. Het is alleen bij een rechterbocht en ook niet altijd. Het is een welles nietes spelletje van de stuurbekrachtiger.

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Is de bekrachtiging ook te merken als je stilstaand het stuur draait met motor aan?

aad51 (0), 19 jaar geleden

Nee, stilstaand is ook niets te merken.
Ik ga nu naar de achterbrug kijken, stabilisator stang. Deze it erg los.
Ad

qengelberts (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat me even weten wat daar uit gekomen is.

Peter8770 (0), 19 jaar geleden

Heb ook zoiets gehad met mijn 626. Als ik een klein beetje naar links stuurde, dan voelde je eerst een beetje weerstand en daarna schoot het stuur door. Probleem was een oneffenheid op de stuurbekrachtiger. De garage heeft er een nieuwe opgezet (toch wel handig die bovag garantie)

aad51 (0), 19 jaar geleden

Achterbrug is in orde. Nog steeds hetzelfde.
Het is een wisselwerking de ene keer doet het het goed en de andere keer schokt hij.
Het gevoel op het stuur is als of je bij het remmen een kromme remschijf hebt of een losse aandrijfas. Maar beiden zijn goed. Op de aandrijfas zit geen speling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.