Mazda 6: verkeerde brandstof getankt

Bouwjaar: 2004

toen ik 45 liters getankt had in mijn mazda 6 DIESEL merkte ik plots dat ik benzine aan het tanken was.Ik heb mij laten wegslepen naar dichtsbijzijnde mazda garage.Het was onmogelijk via darm met pompje de benzine te verwijderen.Navraag bij de hoofddealer en die deelde mee dat de hele tank langs onder diende te worden verwijderd om alzo leeg te maken.Graag zou ik weten of er nu echt geen simpelere oplossing was?

Marc6912

Geplaatst door Marc6912 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Ja, natuurlijk is die er. Gewoon de auto in de zon zetten met de tankddop eraf. Duurt wel een paar weken maar dan is ie leeg.
Wat je ook kunt doen is de auto omdraaien maar dat zou ik niet doen met zo'n nieuwe auto. Is zonde.
Verder kun je proberen om met een slangetje het grootste gedeelte eruit te halen en de restant te verdunnen met een volle tank diesel. Of dit mag moet je uitzoeken. Ik bedoel wat de maximale hoeveelheid benzine is die toelaatbaar is. Vraag dit maar eens bij de ANWB wegenwacht. Die hebben daar veel ervaring mee.
Michiel

Ari522 (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Midden onder de brandstof tank van mijn 626 uit 93 zit een boutje welke je los kan draaien. Ik neem aan dat dit is om de tank leeg te laten lopen cq schoonmaken. Ik zou zeggen kijk even onder de tank van jouw 6 of er ook niet zoiets is. Makkelijke oplossing lijkt mij.

Groet Ari

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Marc,
Zorg er wel voor dat alle benzine er uit is want de moderne dieselbrandstofpompen gaan zeer zeker kapot door te veel achter gebleven benzine.
Laat je niet wijs maken dat 10 procent wel toelaatbaar is.
Leeg zuigen met een pompje kan gewoon via de aanzuigleiding,maar je moet veel geduld hebben het gaat erg langzaam

Hans

Ari522 (0), 19 jaar geleden

Hoe is het opgelost?

Marc6912 (0), 19 jaar geleden

Onder zitting achterzetel bevindt zich een opening(vlotterpositie)waarlangs men de tank kan ledigen.Volgens de garage is de tank ook langs onder verwijderd om te laten reinigen,wat ik raar vind omdat de rekening maar 100 euro bedroeg.Heb ondertussen 1500km gereden zonder problemen.
Hopelijk blijft het zo.
Groeten Marc.

p@tje (0), 19 jaar geleden

een boutje in de benzinetank. Denk dat je reserwewielkuip bedoelt
een boutje in een brandstoftank losdraaien...vonkje...boem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.