Mazda Mx3: Vermogenverlies, brommende uitlaat, stilvallen bij stationai

Bouwjaar: 1992

Op een zekere avond stond ik even langs de kant van de weg op een kaart te kijken terwijl mijn mx3 stationair doordraaide. Toen ik weer in mijn auto stapte en trachtte weg te rijden viel me op dat het vermogen aanzienlijk minder was dan normaal en dat mijn uitlaat een vreemd ronkend geluid maakte. Een beetje het 'aardappel in je uitlaat effect', alleen zat deze er dus niet.
Op de ronken van de uitlaat mee trilde mijn auto ook, vooral wanneer ik stilstond.
Motorkap opengegooid om vast te stellen dat mijn motor ook vreemde symptomen had. klonk heel anders dan normaal en de radiator draaide overuren.

Als ik de auto stationair liet draaien viel me op een gegeven ogenblik op dat de toeren heel laag waren. Zo laag zelfs, dat de auto vanzelf uitviel. Overigens elke keer wel weer te herstarten.

Er is dus wel mee te rijden, alleen uitermate vervelend wanneer je voor een rood stoplicht staat.
Iemand enig idee?

Deevid

Geplaatst door Deevid (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Onsteking en je bougies ff nakijken, als je auto op 3 bougies draait ipv van 4, mis je idd vermogen. Dan zit er helemaal geen power in. Ook gaat hij hierdoor onregelmatig lopen en slaat de motor snel af..

Hans4040 (325) PRO, 19 jaar geleden

Loopt hij misschien op 3 cylinders?
Storing in een bougie of bougiekabel?

mvg,
Hans.

Deevid (0), 19 jaar geleden

Bougies nagekeken, waren idd aan vervangen toe. Na vervanging reed de auto stukken beter, geen schokken meer tijdens het rijden, maar wanneer de motor op temperatuur was draaide hij niet lekker. Kleine uitschieters en onregelmatig toerental.
Nieuwe bougiekabels gekocht voor 120 euro (!, krijg je met een v6) en nu loopt hij weer goed.

Hartelijk dank voor reacties
Deevid

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-3 of stel zelf een nieuwe vraag.