Mazda MAZDA CX-5 2016: verwarming wordt kouder na verloop van tijd

Bouwjaar: 2016

Mijn CX-5 2.2 diesel 150 PK van jan -2016 heb ik 2 weken geleden gebruikt aangeschaft en heeft het volgende:
de verwarming werkt bij koude start en wegrijden de eerste tijd prima, zowel op auto- stand als handmatig maar na ongeveer een uur rijden wordt het kouder en blaast hij koude(re) lucht. Het is dan niet meer comfortabel. Als de temperatuur hoger wordt ingesteld komt er ook wel weer warmere lucht uit de uitstroom- openingen. maar op gegeven moment wordt het weer kouder en is het weer niet comfortabel. bij temperatuur verhogen blijft het fenomeen zich zo herhalen. De auto is bij de Mazda dealer geweest maar deze kan geen afwijkingen constateren. er zijn geen foutcodes opgeslagen, alles kan bediend worden. Heeft iemand idee wat hier gebeurt en of er een oplossing voor is?
(voor de duidelijkheid, het is niet de CX-5 kwaal dat de verwarming helemaal niet warm wordt en na doorspoelen weer goed functioneert. Mijn verwarming wordt in het begin zeer goed warm maar wordt kouder naarmate je langer dan ongeveer een uur in de auto rijdt)

Peter-DHZ

Geplaatst door Peter-DHZ , lid sinds 8 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

5 Reacties

Highway PRO, 3 jaar geleden

dat kan heb ik ook gehad met een auto. Meet eens de temp in de auto en dan zul je zien dat het de temp is die ingesteld is. Kijk wel waar een tempvoeler zit voor interieur en of die niet vol stof zit.

Peter-DHZ, 3 jaar geleden

Highway, bedankt. Zal eens meten en sensor bekijken. Was het bij jou beter toen je de sensor schoongeblazen had? Ik zal toch niet jou cx-5 overgenomen hebben? ;-)

Highway PRO, 3 jaar geleden

Ik had een volvo. Het voelde koud maar was niet. de temp meter gaf 20 gr aan alleen de uitstroom was koeler en dat voel je. De kachel meet de temp en regelt dat naar de ingestelde temp. De oude kachels zonder instelling bleef maar warm blazen. Sensor wel voorzichtig schoon blazen als er stof in zit.

Problemcar Hulplijn PRO, 3 jaar geleden

Beste topicstarter, fijn dat u gebruik heeft gemaakt van ons forum. Heeft u de oplossing inmiddels gevonden? Dan wordt het gewaardeerd als u dit terugkoppelt in dit topic.

Mvg,
De Problemcar Hulplijn

Peter-DHZ, 3 jaar geleden

Helaas heb ik maar 1 reactie gehad maar geen oplossing voor mijn probleem. Valt dus weinig terug te koppelen.
M.vr.gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.