Mazda mazda 323 22.0ditd: voorgloeilampje blijft knipperen

Bouwjaar: 1999

Ik heb een mazda 323 2.0 ditd uit '99 met 200dkm. sinds een 1/2 jaar blijft het voorgloeilampje knipperen na het starten(alleen met koude motor). Ik heb 4 nieuwe gloeibougies erin gezet, ook heeft de dealer de computer uitgelezen en deze zegt: check voorgloeisysteem. De auto rookt vrij stevig en rijdt ook niet erg pittig. Zou het probleem toch in de EGR-klep kunnen liggen? En ik hoor verschillende berichten of je deze dan kunt afdichten ofzo ivm foutmeldingen en overhitting? Kan ik deze evt zelf schoonmaken, en zoja hoe?

chris1648

Geplaatst door chris1648 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stevendochy (0) PRO, 18 jaar geleden

De dealer kan perfect de foutcode uitlezen en aan de hand daarvan de correcte diagnose stellen. In de werkplaatshandboeken krijg je schemas waarin je volgens de code verschillende metingen kan doen en zo enkel en alleen tot correcte oplossing kan komen. Is het een erkende dealer ?

vincent11782 (0), 18 jaar geleden

Hallo Chris,
Ik zit met een identiek probleem, maar dan alleen bij een 626 ditd uit 1999. Wat is er uiteindelijk gebeurt, is het probleem verholpen. laat het mij gaarne weten, ik hoop spoedig van je te horen!
Mvg Vince.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.