Mazda 626: warm gelopen motor

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: fe

hallo
ik heb een mazada 626 waarbij de motor erg warm geworden is, zeer warm/kokende motor. Er zat erg weinig koelvloeitsof in. omdat er ergens een lek zit.
De motor sloeg uit eenmaal afgekoeld sloeg de motor weer aan met koelsvloesistif bijgevuld. Nu heb ik een slang zien lopen naar je ontsking, waar ook je koeling heenloopt. is de techniek dat zo gemaakt dat hij je onsteking afsluit als de motor te warm word??
Zoja dan zou het betekenen dat ik geen moterschade heb, of wel..??
Ik gebruik hem als crossauto dus zit er erg over in of ik nu vermogenverlies heb of niet?
Wat zijn jullie ideen, is mazda zo beveiligd dat hij nooit super heet kan worden en gewoon je onsteking afsluit zodat de moter afslaat?

ik hoor het wel

matthijs21

Geplaatst door matthijs21 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee motor is niet beveiligd. Als hij uitslaat dan zijn de zuigers zo uitgezet door de hoge temp dat de boel vastloopt.... Na afkoelen start hij dan wel weer maar het fijne is er vaak wel vanaf.

matthijs21 (0), 13 jaar geleden

ja oke das mooi shit dus. maar in hoeverre heb ik motorschade dan? heb ik flink vermogen verlies? de motor heeft maar 70000 km gelopen ( komt uit een schade auto..)
Waar kan ik het allemaal aan gaan merken/zien ?

Waar is die slang naar je onsteking voor dan ? ik heb het tijdens de cross een keer met een andere motor gehad en toen begon de motor te knallen..

ik hoor hrt wel weer alvast bedankt voor je reactie.

matthijs21 (0), 13 jaar geleden

oke aha
ja bedankt vor de reactie, maar in hoeverer heb ik dan moterschade, heb ik veel vermogenverlies. De motor komt uit een schade auto en heeft maar 70000 km gelopen..
Waar is de slang naar je ontskeing naartoe dan ? precies
Ik heb het ook ooit een keer met een andere motor gehad en die begon toen te knallen.. Daarna ook gewoon weer starten en lopen..

ik hoor het wel weer alvast bedankt

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Wil je zekerheid, dan het vermogen laten meten op een rollenbank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.