Mazda 626: Sommige snelheden van de ventilatie werken niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 (GE)

Zoals de titel zegt, op sommige standen werkt de ventilatie niet, bij andere wel. In de auto zit een simpele schuifschakelaar met vier standen die de snelheid van de ventilatie bepaald, waarbij "1" het langzaamste is, en "4" volle bak blazen. Op 1 en 4 werkt alles als verwacht, uit alle openingen waar lucht uit moet stromen gebeurt dat ook en ook de airco doet het dan gewoon. Bij stand 2 en 3 daarentegen valt het ventilatiesysteem volledig uit, ook het lampje van de airco gaat dan uit. Dit alles ongeacht waarop "gericht" wordt, dus raam of voeten of om het even welke andere van die knoppen, en ongeacht binnenventilatie (de spreekwoordelijk "recyclestand") of buitenventilatie is geselecteerd.

Euvel trad voor het eerst op tijdens een lange rit in de regen. Ventilatie stond toen op de gebruikelijke stand 2, en deed het bij aanvang zeker weten wel (airco stond aan i.v.m. ruiten die anders zeker zouden beslaan). Op een gegeven moment viel me toen op dat de ramen begonnen te beslaan, en het aircolampje uit was; na wat verwarring bleek het puur aan de eerder genoemde snelheidsinstelling te liggen of e.e.a. wel of niet werkte.

Mijn boerenverstand zegt dat alle ventilatoren e.d. gewoon in orde moeten zijn omdat die gewoon functioneren op stand 1 en 4, en ik zou geneigd zijn te denken aan een of andere elektrisch iets, een aansluiting/stekker/weerstand o.i.d. maar ik heb geen idee waar de voor dit probleem relevante onderdelen zitten.

Ideeën?

EK055

Geplaatst door EK055 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.