Mazda Premacy: warm lopen motor met trekken caravan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Bij normaal rijden met caravan geen enkel probleem maar in de bergen loopt watertemp zeer hoog op tot boven in meter.Het blijkt dat dit een bekend euvel is maar wie heeft er een oplossing voor dit probleem.

volvo11

Geplaatst door volvo11 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Buiten de normale oplossingen zoals het goed schoon houden van de radiator van muggelijken etc en een goed functionerend koelsysteem, goede waterpomp en thermostaat, is dan alleen het plaatsen van een grotere radiator een oplossing.
De klant moet leren in een lagere versnelling de heuvels op te rijden, meer toeren levert ook meer circulatie en de motor wordt minder belast.

Doet hij dat al dan is er alleen een oplossing in een extra of grotere radiator.

Cor

super-thieske (0) PRO, 16 jaar geleden

is een keer een modificatie van geweest op de ventilator motor. er word een grotere motor opgemonteerd, met meer vermogen. maar het feit blijft, dat je niet in de 4 de berg op kunt, toeren maken is niet erg, en vaak ook niet onzuiniger. wat heb je liever >>>70km in de 4 en smoren, of 70km in de 3, lekker nog soeppeler, maar ja door de reclame van "het nieuwe rijden" worden de mensen gek gemaakt om zuiniger te rijden.
gr thijs

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Dat de temperatuurmeter hoog oploopt als de motor moet werken is op zich niet vreemd. [i]Te[/i] hoog is niet goed. Verder sluit ik me aan bij bovenstaande hh.
Groet,
Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.