Mazda MX-5 2018: Zwabberend rijgedrag

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 118

De laatste tijd heb ik het gevoel dat mijn MX-5 niet meer strak rijdt, in tegenstelling tot het begin toen ik er mee reed.
Mijn echtgenote die er zelden mee reed zei net hetzelfde toen ze er deze week nog eens mee gereden had, het zit dus niet tussen mijn oren.
Het komt meest tot uiting op hoge snelheid op de autosnelweg bv als je terug invoegt, de achterkant waggelt zo precies. Het is moeilijk te beschrijven maar het voelt nog meest aan alsof er 200 kg in de koffer ligt en de banden achteraan te slap staan. Ik heb dus het gevoel dat de achterkant wat links/rechts zwabbert. Over een drempel of kleine borduurtje rijden voelt nog hetzelfde aan dus het lijkt mij niet in de hoogte dat hij zwabbert maar in de zijwaartse richting.
Ik heb ook het gevoel dat dit er beetje bij beetje ingeslopen is tot op het punt dat je echt voelt, dit rijgedrag is niet meer hetzelfde als vroeger en waarom ik er zo graag mee reed.
Nu vertrouw ik hem precies niet meer.
Iemand tips of gelijkaardige ervaring, dan hoor ik het graag.

Johan MX5

Geplaatst door Johan MX5 , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Ik zou het onderstel op speling / slijtage van bussen en schokbrekers laten controleren of iemand anders dat ook heeft lijkt me ondergeschikt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!