Mercedes-Benz C-Klasse: 1 gloeilamp zit vast en 1 is gebroken

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: cdi

Hallo ,
Ik had begrepen bij de garage dat ze 2 gloeibougies niet kunnen vervangen ,een van de twee zit nog vast en de andere is gebroken, 2 hebben vervangen,ik hab namelijke 3 vragen

moet de kop echt eraf om de gebroken gloeibougie weg te kunnen halen of er is een andere manier? ik heb gehoord dat het wel kan geboord of zo !!weet iemand bij welke garage kan dat gedaan worden .

mijn tweede vraag is dat als dat niet lukt, kan ik de auto blijven gebruiken, gaat iets anders kapot door de gebroken bougie,ik merk zelf niets ongebruikelijk als ik de auto rij!!!! , zijn deze niet bedoeld voor voorglooien ! en als de buiten tempratuur onde de 10 graden of heb ik het mis?,,,kan ik him over manden apk keuren!!!

andere sugesties?

alvast bedankt voor je uitleg

Geplaatst door

flamenco33 (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

nee met kapotte gloeilampen kom je niet dor de keuring
en lampen boor je niet uit
en vervegen???
je bedoeld de gloei bougies denk ik
en dan heeft de garage denkik gelijk
als hij in de kop afbreekt moet deze eraf
of je moet een garage zoeken die wil proberen om t op een andere manier te doen
mvg jerry

CARS&MOTORS 0
badge

17 jaar

Bedankt jerry voor je opmerking , ik heb vervangen gecorigeerd en andere worden,

flamenco33 0

17 jaar

gloeibougies in een cdi motor zijn eigenlijk overbodig voor de koud start, het enige wat ze doen is er voor zorgen dat de motor niet te veel rookt in de warmloopfase.

je kunt ze er met het juiste gereedschap uit trekken of uit boren, dus hoeft de kop er niet af.

je kunt er gewoon me voor de apk voor roet meting wordt de auto warm gedraaid dus geen probleem

Hi , kan je mij misschien vertellen waar kan ik dat laten doen?
heb je zelf ervaring mee ? Ik zou graag iemand(of een garage) willen vinden die dat kan? de auto rijdt nogsteeds normal zoals niks aan de hand is! maar de kapotte bougie moet echt eruit , de kop eraf vond altijd ik te extreem oplossing eerlijk zeggen , wat ik niet begreep dat garages hier in Amsterdam blijven zeggen de kop eraf!....
groeten,
sermed

flamenco33 0

17 jaar

heb er zelf laatst 4 vervangen en 1 laten zitten want die zat vast er is me er nog nooit een afgebroken.

volgens mij kunnen ze het bij mercedes wel verder weet ik het niet, wat ik weet is dat er setjes in de handel zijn waar mee je dat kunt.

groeten polly

is te repareren, als je naar de mb dealer gaat adviseren ze een nieuwe kop. maar er zijn wel bedrijven die het repareren.

spijker42 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.