Mercedes-Benz E-Klasse: 2 Bougie zitten vast

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3000

Hoi Techneuten,
Heb pas een e300td 97 gekocht.
en had het volgende probleem gloeilampje brand steeds na het starten
en ben naar een erkende garage gegaan
hebben ze het gecontroleerd en zeiden dat bougies waren en ik heb dan auto daar achtergelaten voor het vervangen van bougies
maar ze hebben 4bougies vernieuwd en de 2niet omdat ze behoorlijk vast zaten en geen risico wilden nemen als ze iets kracht op zetten dat het kapot kon breken en dan moest de kop eraf dus nu heb ik een klein probleempje met eerste keer starten hij start in 1xkeer maar 10sec schud motor en geeft achter een rookpluim de monteurs hebben mij vertelt dat het niet erger kon en ik zo jaren door kon rijden
wat zijn jullie meningen en ervaringen
dus 4nieuw bougies en 2oud en waarschijnlijk kapot zitten erin
ik wil verder geen risico nemen en wil geen hoop geld in steken met kop problemen ...
dus wat zal je doen als je dit probleem bij jouw auto had?
wat is het verstandigst.??
Mvg Ezzie

ezzie79

Geplaatst door ezzie79 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hathie (0) PRO, 17 jaar geleden

GLOEI bougies gaan er niet uit bij koude motor of is dit geprobeerd met warme=hete motor??????

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Elke goeie garage beschikt over een speciale mercedes trekker voor deze gloeistiften. Motor warm draaien en je hebt ze d'r zo uit in een handomdraai. Ze zitten idd ongelooflijk vast, maar op deze wijze stelt het niets meer voor.

Sytze

ezzie79 (0), 17 jaar geleden

Hoi,
Ik had hem naar een goeie garage gebracht maar daar hebben ze zoals ik van jullie meningen begrijp geen moeite genomen en nihil risico hebben genomen om die 2bougies uit te halen dus ze moeten zeker uit gaan maar ze hebben mij vertellt dat het niet kon en zeiden dat ze het met warm motor hebben gedaan dus niet met koud motor maar nu is mijn vraag auto staat moomenteel geschorst en ben van plan om hem tegen de zomer uit de garage te halen en naar vakantie te gaan dus dan echt gloeien heb je niet nodig is het dan zo schadelijk ? dus die kapotte 2bougies zitten er gewoon netjes in en zijn niet gebroken ofzo en kan het erger dus wil onderweg vakantie geen problemen ...

Mvg Ezzie79

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat meen je toch niet? Man waar heb je het over, tuurlijk moeten die kapotte dingen eruit! Hoe langer ze zitten, hoe vaster ze gaan zitten. Gut wat geef jij de moed gauw op zeg........

Sytze

izzi (0) PRO, 17 jaar geleden

spuit deze gloeibougies enkele malen in en als je ze gaat proberen eruit te halen zie je dat de motor goed heet is .bij deze gloeibougies mag je al wat kracht zetten het zijn geen dunne cdi gloeibougies he

ezzie79 (0), 17 jaar geleden

Hoi Izzi en alle anderen,
Errug bedankt voor jullie berichten
Met wat zal ik ze spuiten? en ik weet niet welke bougies het zijn dus als ik alle 6 zal spuiten zal dit een probleem zijn en bij het vervangen zul je dan die 4bougies die vervangen zijn zien ?
mvg Ezzie79

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

zoek de twee uit die er het meest vervuild uitzien, dat zullen de oude zijn.

en mochten die krengen alsnog afbreken, dan hoeft er de kop niet perse af. Er bestaan uitboorsetjes, waarmee je een afgebroken spiraal uit het blok kunt boren zonder de kop te demonteren.

Groeten Marcel

ezzie79 (0), 17 jaar geleden

Hoi Marcel,

Maar ik ben niet echt technis en ze zijn echt niet goed te zien als ik ze alle 6spuit kan dit dan kwaad.en met wat moet ik ze gaan spuiten?

Mvg Ezzie

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je er zo weinig verstand van hebt moet je er afblijven. Laat ze eruit halen door een bedrijf wat wel beschikt over een trekker!
Dan ben je in een paar minuten klaar en het kost ook nog niet veel. GA NIET NAAR EEN KNOEIER!!! Bel anders eerst even in de rondte.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.