Mercedes-Benz V-Klasse: 3 probleempjes Dynamo, hoge brandstof en hoge olieverbruik

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2199cc

Hallo,

Ik heb sinds een paar dagen het probleem dat mijn accu niet oplaadt.
Dit begon in Spanje eergisteren toen er spontaan 3 lampjes gingen branden op het dash. Accu, remblokken slijtage indicatielampje (ik heb nieuwe remblokken) en mijn radiator lampje (ventilator werkt perfect en er zit genoeg koelvloeistof in het systeem).

ABS gaat af en toe aan en de ETS brand ook af en toe. 3 lampjes die voortdurend blijven branden Accu, Remblokken en Radiator indicatie lampjes.

Ik zat te denken aan de dynamo dat is voor de handliggend maar is dit het ook? of kan het ook iets anders zijn?

Als ik mijn accu oplaadt dan kan ik er weer effe tegenaan en zo ben ik terug huiswaarts gegaan.
---

Ik ben dus met deze V230 TD uit 1999 op vakantie geweest en wat me opviel is dat de auto een zeer hoge olieverbruik vertoont.
Ik heb alles gecontroleerd op lekkages maar zie niets en merk helemaal niets dat de motor op één of ander manier olie loost. Het is voor mij bijster wat er aan de hand is hiermee.

Ditzelfde geldt dus ook voor de brandstof ik rij max 500 km op een volle tank wat ik echt bizzar vind.

De auto wordt zeer zeer goed onderhouden en dit altijd bij de dealer. Op tijd zijn beurt en in juli is de laatste beurt geweest.

Bedankt voor het lezen en je reactie.
Appie

Alesis01

Geplaatst door Alesis01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Dannyyy (0), 14 jaar geleden

Ik herken het verhaal mbt accu.
Lijkt mij een duidelijk verhaal dat de dynamo kapot is, heb het met een bmw gehad. Exact hetzelfde, even rijden gaat goed, in ene gaan alle lampjes branden ed. Alle electronica trekt je accu leeg, als je accu tijdens het rijden echt te laag is dan gaat je benzinepomp op een gegeven moment ook uit waardoor je uiteindelijk zelfs niet verder kan rijden. Het begint eerst dat je radio het niet doet/uit valt en dan doet je verlichting het niet meer en dan duiken die lampjes op je dashboard op.

Alesis01 (0), 14 jaar geleden

Danny,

Bedankt voor je reactie.

Appie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.