Mercedes-Benz 300: 300td aut 1992, toerental valt terug

Bouwjaar: 1990

heeft inmiddels ruim 400.000 probleemloze km's op de teller, echter de laatste tijd is het niet mogelijk om toerental tussen de 1200 en ca.2300 toeren vast te houden. Ik moet veel compenseren om normaal te kunnen rijden. Bij stilstand doe dit zich dit ook voor. Weet iemand wat te doen?

jvz

Geplaatst door jvz (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe is de staat van onderhoud? Want als diverse filters verstopt beginnen te raken krijgt de motor daar natuurlijk problemen mee.
Alle filters eerst vernieuwen dus.

jvz (0), 19 jaar geleden

onderhoud wordt regelmatig uitgevoerd, ik rijd er ca. 25000km per jaar mee, 1 x kleine en 1 x grote beurt per jaar.

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens of de veertjes en dempers nog goed zijn aan/bij de brandstofpomp...

jvz (0), 19 jaar geleden

is dat makkelijk zelf te controleren of moet ik dit bij de garage laten doen. Garage heeft regelmatig gekeken naar het probleem maar kon het niet traceren.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe zijn de verstuivers?
Ik twijvel over de mate waarmee dit met het terugvallen van het toerental te maken kan hebben. Maar ik kan me voorstellen dat de openingsdruk hier invloed op heeft.
Maar het meest neig ik naar een pomp revisie (met een omschreven klacht)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.