Mercedes-Benz Sprinter: 310 td start niet en geen verbinding met de ecu

Bouwjaar: 1998

een tijd geleden is deze buske getuned geweest sinds toen problemen met af en toe stilvallen na een eerste zicht gloeirelai vervangen het werd beter maar probleem bleef voortdoen en nu start het helemaal niet meer en ik kan ook geen verbinding maken met de ecu met kts 650 heb de ecu in tweedehands gevonden maar geen verschil wie kent dit probleem wat kan het zijn moet het geprogrammeerd worden bij mercedes?

james4873

Geplaatst door james4873 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pielie (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Salih,
Het probleem zit waarschijnlijk tussen de edc comp. en de WSP.
controleer of de auto voorzien is van een WSP. Je kan dit controleren door te kijken of aan de voorkant van de startsleutel een grijs vierkant blokje zit, is dit het geval dan geeft de WSP geen startvrijgave.
Als je de WSP weet te achterhalen plus eventuele sleutel is het probleem waarschijnlijk opgelost. Let ook op de code MSA 15, MSA 25 op je edc. In de edc staat ook een chass.nr + een codering!!!
Laat dit opnieuw inlezen bij mercedes-benz

james4873 (0) PRO, 18 jaar geleden

hey damiano
heb net gebelt met mercedes ik vroeg of ze de tweedehand edc conden programmeren ze vertelden mij dat dat niet mogenlijk was dat vind ik toch maar raar ik ga eens proberen het te laten programmeren met de oude edc en als dat niet moest lukken ga ik proberen te achterhalen wat de wsp juist doet als ik het dan kan doorverbinden is het ook wel opgelost ik laat het weten als het inorde komt.

pielie (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi salih,
Je moet eerst weten of de auto voorzien is van een WSP. de werking is als volgt:in de startsleutel zit een transpondercode, deze code word gecontroleerd door de WSP. Als de code juist is geeft de WSP dit door aan de EDC comp. hierna word pas de startmotor van spanning verzien, en word ook de brandstof toevoer vriigegeven. Als je de sleutel +WSP van je tweedehans EDC weet te achterhalen, moet de startmotor werken.

jjbalmszonen (0) PRO, 18 jaar geleden

salih, aan de accubak hangt een zwarte plastic zak, daarin zitten stekkerverbindingen die regelrecht met het sartsysteem verbinding maken, bij mij waren die compleet verrot, nieuwe verbindingen gemaakt en alles weer in orde, succes

james4873 (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo
de startmotor werkt maar schiet niet in gang de hele bedrading heb ik al heel goed nagezien vandaag breng ik de wagen naar mercedes voor programmatie van de sleutel en dan zal ik wel zien in elk geval ik hou iedereen op de hoogte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.