Mercedes-Benz S-Klasse 2000: 320cdi

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Hoi vraagje ik heb een mercedes 320 cdi w220.
Probleem is dat regelmatig bij stationair draaien de motor onregelmatig loopt en daarna afslaat, ook het diefstal blokkeer systeem wordt geactiveerd nadat ik deze weer vrij geef en de motor start loopt de motor weer goed.
Dit herhaalt zich een paar keer achter elkaar waarna de auto weer een tijdje normaal loopt en weer afslaat.
Dit gebeurt alleen met stationair draaien, voer ik het toerental iets op slaat de motor niet af.
Het stationair toerental 700 toeren.
Kan lucht zijn maar waar en waarom slaat de motor in het diefstal blokkeer systeem.
Volgens mij kan ik het toerental niet zomaar hoger zetten.

Arjenmercedes

Geplaatst door Arjenmercedes , lid sinds 1 week geleden

2 Reacties

Heino4267, 1 week geleden

- Ik kan mij voorstellen dat het logisch is dat de antidiefstalblokkering erop komt als je motor uitvalt. Zodra je de sleutel in het contactslot hebt, moet de blokkering er (voor jou onmerkbaar) weer af gaan. Dat je het wel merkt is raar.
- is je accuspanning hoog genoeg? Als die niet in orde is (bij stationair draaiende motor minimaal 13,5 Volt) kun je dit ook krijgen.
- Je komt erachter of het inlaattraject lek is met een rookmachine (met motor uit inlaattraject vol rook blazen en kijken waar je buiten het inlaattraject rook ziet verschijnen), of door met koude motor (voorzichtig!) te spuiten met remmenreiniger of carburateur reiniger: als je motor bij gericht spuiten stijgt in toerental heb je het lek te pakken.

Arjenmercedes, 1 week geleden

Hoi Heino,
Dank voor jou tip ik ga er naar kijken.
Het gekke is er is door omstandigheden een andere motor ingekomen bij de oude motor kwam het soms voor.
Maar nu met de andere motor vaker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.