Mercedes-Benz G-Klasse: 500GE start goed, loopt even slecht, en dan plots wel goed

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 500

Hallo,

Ik heb hier een Mercedes 500GE staan. Als je de motor net start (start gewoon goed) loopt deze even slecht, als vervolgens je weg rijdt en gas geeft is het net of je de motor verzuipt, maar na 5 tot 10 sec ongeveer loopt hij opeens wel goed. Net of er elektrisch iets schakelt ofzo. Dit gebeurt alleen als hij net gestart is, en even gestaan heeft (paar minuten is al genoeg)
De Brandstofpomp is inmiddels vervangen, maar helaas zonder resultaat. Morgen zet ik er ook een nieuw filter op, maar ik geloof er niet echt in dat dat het probleem is.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt!

Comanche

Geplaatst door Comanche (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz G-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 11 jaar geleden

Olie wat te dik waardoor de hydraulische stoters uitgedrukt blijven ? Gebeurt wel eens meer bij MB. Dunnere olie gebruiken of motor even flushen.

Comanche (0), 11 jaar geleden

Nog even een aanvulling:

Ik heb er net nog even mee gereden, hij start en loopt vanaf koud goed, heb de motor ca 5 tot 10 minuten laten lopen en een stukje er mee gereden, allemaal geen probleem. vervolgens zet ik de motor 2 a 3 minuten af, start weer, loopt goed. Pook in de D en weg rijden en de motor begint in te houden en stotteren.

Bij het wegrijden heb ik ca 1/4 tot 1/2 gas gegeven en op deze stand vast gehouden, na 5 a 10 seconden loopt de motor dan echt plotseling goed.


Wat betreft te dikke olie, als de auto stil heeft gestaan, dan hoor je de stoters juist wat tikken, dus dat lijkt me onwaarschijnlijk. Maar toch bedankt voor het mee denken!

Comanche (0), 11 jaar geleden

Niemand tips?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz G-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.