Mercedes-Benz C-Klasse: 60 seconde tikkende speaker na wegrijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320

Hallo,
Ik heb een c320 combi automaat gekocht. Fijne auto maar na het starten van de motor komt er een tikkend geluid onder het dashboard vandaan. Het lijkt uit het centrale ventilatie rooster (driehoek) midden op het dashboard te komen. Zit daar misschien ook een speaker in die het geluid veroorzaakt? Na ongeveer 60 sec houdt het op. Auto is uitgerust met een command systeem. (misschien storing oid). of andere oorzaak?
mvg
Albert

abg

Geplaatst door abg (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

izzi (0) PRO, 15 jaar geleden

neen dit is het helemaal niet ,het geluid dat je hoort is van je stelmotortjes van je luchtkleppen in je chauffagebak.
de stangetjes van de kleppen van de luchtverdeling naar de voeten breekt meestal af aan de bestuurderskant ,dit kan je testen door te de ventilator op max te zetten en de bedieningspaneel instellen dat de lucht naar je voeten word geblazen waarschijnlijk komt er geen lucht door
stangetjes kosten bijna niets maar je moet wel een deel van je dashboard verwijderen.iemand die dit al eens vervangen heeft doet dit op een uurtje .

stangetjes zijn trouwens versterkt (nieuwere versie met dikkere kraag)

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Even een vraagje over de werkwijze Izzi. Breek jij dat zwarte gedeelte achter de radio er altijd uit of draai je alleen die twee schroefjes van het motortje waar je zo bij kunt los? Af en toe willen de nieuwe stangetjes er erg lastig op op de laatste manier, heb je daar een truukje voor?

izzi (0) PRO, 15 jaar geleden

plastiek gedeelte haal ik helemaal weg alsook de luchtbuis die links en rechts ervan zit ,op de plastiek kader zitten bovenaan twee lipjes die ik afbreek om dit goed te kunnen verwijderen daarna als deze eruit is knip ik de afgebroken lipjes mooi recht af anders zit je weer te sukkelen om het te monteren het zit toch nog met schroefjes vast .
aan het motortje kan je dan de 3 schroefjes losmaken om dit stangetje vrij eenvoudig te vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.