Mercedes-Benz A-Klasse: A Klasse probleem met centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: A 170CDI

Hallo,

Ik heb een MB A klasse uit 2002 en sinds enige tijd heb ik problemen met mijn centrale vergrendeling. Het gaat om het linkerachterportier, dat niet meegaat bij het openen en sluiten met sleutel (ik heb er geen AB bij, ook geen klapsleutel) Bij het openen gaat de kofferklep open, bij het sluiten gaat-ie alleen niet meer dicht. Verder hoor je een duidelijk sissend geluid bij openen en sluiten. Ik neem dus aan dat er ergens een lek oid zit. Nu heb ik eerder gelezen dat dit vaker gebeurt; is er ook een makkelijke oplossing, of is er iemand in de omgeving Groningen die hier handig mee is??

Groet,

Johan

Johan5624

Geplaatst door Johan5624 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Johan5624 (0), 12 jaar geleden

Vanavond eindelijk in de gelegenheid geweest om er mee aan de slag te gaan. Oplossing bleek idd d
Het slangetje. probleem dus opgelost, ontzettend bedankt voor de hulp!

jaap53 (0), 12 jaar geleden

hallo ik heb er net een gekocht en ook probleem met linkerachterportier gaat niet op slot af en toe wel maar lees over slangetje waar moet ik zoeken geen idee heb niet veel verstand van mercedes hij is van 2001 verder oke rijdt prima

Johan5624 (0), 12 jaar geleden

Hallo, als je het portier open hebt, zie je tussen portier en carosserie een zwarte rubber slang lopen. Die kan je aan de auto kant open maken, en dan zie je een geel slangetje. Aan de auto kant zit daar een grIjze aansluiting op. Die kun je in de deur vast duwen. Daarmee doet het systeem het weer. Het is allemaal een beetje priegelen, en het moet voornamelijk op de tast, maar dat zou dus moeten werken. Succes!

jaap53 (0), 12 jaar geleden

oke heb het gezien maar zit vast aan deur denk dat het in de deur zelf zit moet ik dus open zien te maken weet niet of de knopjes achter altijd beneden blijven of dat zo hoort voor gaan ze namelijk wel omhoog en omlaag maar achter niet zit het paneel gewoon vastgeklikt met drukkers voor ik wat kapot trek

Johan5624 (0), 12 jaar geleden

De knopjes horen gewoon omhoog en omlaag te gaan. Als dat niet gebeurt, is er dus idd iets niet goed. Hoe je het paneel openkrijgt weet ik niet, heb ik zelf nooit hoeven doen. Misschien iemand anders die dat weet?? Succes!!!

Ron10288 (0), 12 jaar geleden

is niet zo moeilijk, bij de handgreep zitten 2 klipjes die je(voorzichtig los) kan werken met een dun schroevendraaiertje, wel opletten dat je niet uitschiet.
Dan met een dunne schroevendraaier, je hebt er ook speciale vorken voor van snap-on de klipjes dustig loswerken, als de onder en zijkanten los zijn dan naar boven tillen en er af halen.
Als je een handslinger hebt even het paneel een stukje naar binnen duwen en de ijzeren klem er tussen uit trekken.

jaap53 (0), 12 jaar geleden

mannen bedankt het is opgelost was ook slangetje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.