Mercedes-Benz Sl-Klasse: Abs / Asd Sl 129 300-24

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 300-24

Ik heb hier een SL300-24 (R129) binnen die een eigenaardig probleem vertoond met het ABS en ASD systeem.
Wanneer je met de auto aan het rijden bent springt plotseling het ABS lampje aan meestal gevolgd door het ASD lampje. Als resultaat gaat de wagen meteen in een soort noodloop. Na een paar keer valt de motor zelfs uit tijdens het rijden. Je moet de wagen dan even laten staan om hem weer na veel proberen aan de praat te krijgen.
Ik heb reeds de sensoren van het ABS systeem vanvoor aan de wielen en langs achter op de achteras schoon gemaakt en dat helpt niet. Ik heb de wagen proberen uit te lezen met een KTS650 en kan er geen ABS of ASD mee uitlezen. Deze wagen werkt waarschijnlijk nog met knippercode. Er is geen stuurdoos rechtstreeks aangesloten op de abs, dus daar kan ik ook niet uitlezen. Ik denk tevens ook niet dat het het overspanningsrelais kan zijn want de wagen doet het niet continu, of heb ik dat verkeerd.

Opmerkingen, raad of oplossing die mogelijk nuttig kunnen zijn, zijn meer dan welkom.

Dank op voorhand. ;-)

JB customs

Geplaatst door JB customs PRO , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

mart-vervoort PRO, 16 jaar geleden

ik denk toch dat het overspanningsrelais de boosdoener is. controleer de zekeringen.had het laatst met een cl-500. ook beide lampjes branden. was toch een zekering kapot .succes.

Peter1971 PRO, 16 jaar geleden

Toevallig verschil in bandenomtrek tussen de voor en achterwielen ?
Ik heb ook ooit zo'n probleem met een ML gehad, hier bleek corrosie aan het relais van de ABS computer te zitten, meer info vind je hier (In het onderwerp staan ook foto's, hiervoor dien je wel ingelogd te zijn..

Ook wil een soortgelijk probleem onrstaan met een defecte remlichtschakelaar.

Succes !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.