Mercedes-Benz E-Klasse: Accu ampere ADVIES

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3000

Hoi,

Ik heb mijn auto al 3maanden stil in de garagebox staan en wil hem nu weer op de weg hebben maar nu is de accu waarschijnlijk dood maar de huidige accu is 100ampere dit accu was origineel mercedes en volgens mij eerste accu van de auto een kennis van mij heeft een nieuwe accu liggen van 68ampere die hij niet gebruikt maar is dit 68ampere accu die nieuw is wel goed voor mijn auto dus zal alles dan wel goed functioneren

HELP HELP HELP DRINGEND moet morgen namelijk beslissing nemen of ik deze wel in ga zetten

Mvg Ezzie

ezzie79

Geplaatst door ezzie79 , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

Cor1822 PRO, 14 jaar geleden

Als de fabriek 100 Ampere plaatst dan is dat het minimum, misschien kom je er mee weg in de zomer, maar als het kouder wordt absoluut niet.

Meestal plaats ik bij vervanging een 10 tot 25% hogere amperage accu als er plaats is, beter wat reserve en beter voor de accu welke nu minder wordt belast.

Cor

ezzie79, 14 jaar geleden

Hoi Cor,

ik heb op een site gekeken waar je kon kijken welke accu in je auto past

daar gegeven ze 2 type's eentje van 74ampere en eentje van 100ampere

dus 74 kan ook wel in mijn auto maar ik heb een 68ampere nieuwe liggen als ik deze in de auto zet dan gaat het in de zomer wel goed maar word hij dan veel betast kan dat dan kwaad voor de accu?

Mvg Ezzie

Cor1822 PRO, 14 jaar geleden

De 74 A zal best voor een lichtere motor/benzine motor zijn.
Voor een diesel is altijd een zwaardere accu nodig i.v.m. het voorgloeien en de zwaardere amperage start motor.

De H200 bus met 2.5 TD blok heeft al een minimum van 95 Amp nodig.
Er zit nu net een nieuwe in van 110 Amp.

Het veel belast worden lijdt tot snellere uitval, een dalen van de minimaal vereiste startspanning waardoor de computer een storing kan krijgen.

Bij starten kan de spanning naar 9 a 10 volt terugvallen vanwege de inwendige weerstand in de accu en de hoge start stroom.

Kan de accu die niet echt leveren dan zakt de start spanning nog meer en daar is het electronisch circuit niet voor berekend.

Ik betaalde voor en 110 Amp accu ongeveer 100 euro, en heb liever geen start problemen...

Jouw keus.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.