Mercedes-Benz C 200 CDI: Accu laad niet voldoende op

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 646812, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 100

Nagenoeg altijd een traag startende auto in de morgen. Via het display (R + menu) is de spanning s'morgens altijd omstreeks 11.8 V. Na het starten geeft het display een flinke laadstroom aan (20 A), echter vrij snel, daalt dit naar 4 a 5 A. De spanning blijft de hele rit wel op 14.4 V. Na het stoppen van de motor zie je dat de accuspanning op 12 a 12.1 Volt zit, wat de volgende morgen weer resulteert in een spanning van 11.8 V (en om de zoveel tijd nog minder, zodat hij helemaal niet meer start). Schijnbaar heeft de blue-efficiency uitvoering een soort van accu management systeem om e.e.a. zuiniger te maken. Lijkt wel alsof deze te snel ingrijpt. Kan dit te maken hebben met de sensor op de min-pool van de accu? Monteren van een andere accu geeft hetzelfde probleem. Volledig opladen van de accu met een lader, en daarna starten geeft al meteen een lage laadstroom (3 a 4 A), krijg dan wel een hogere spanning in beeld (14.6 a 14.7 V). Moet de accu ingeleerd worden bij het verwisselen ervan, zoals bij moderne auto's het geval kan zijn?

Lucien123

Geplaatst door Lucien123 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (2225) PRO, 6 jaar geleden

Zit er wel de juiste accu in ? zit er bv. start-stop op de auto , bij bepaalde types moet je inderdaad de accu inleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.