Mercedes-Benz C-Klasse: accu word leeggetrokken door relais in kofferruimte

Bouwjaar: 1995

Mijn c180 start na 3 dagen staan niet meer.
Heb lekstroom gemeten en na een zekering in de kofferbak te verwijderen is de lekstroom weg.
Deze zekering bediend een relais van de electrische ramen en zit ook in de kofferbak onder een zwarte afdek plaat.
Zekering eruit en de ramen werken niet meer alleen bij contact uit.Bij contact aan word dit zelfde relais op een andere manier bekrachtigd en kun je ramen gewoon bedienen.
Kan me iemand vertellen hoe dit relais bekrachtigd word voor contact ???
normaal als contact uit is en je bent uit de wagen en sluit de portieren af mag je de ramen toch niet meer kunnen bedienen of werkt dit normaal niet zo.
Hoop dat iemand hier een oplossing voor heeft.
gr.

Ivo

ivo menten

Geplaatst door ivo menten (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arslana (0) PRO, 17 jaar geleden

dag ivo ,heb je een klapsleutel (dikke sleutel met min twee knop max 3) zo ja dan kun je je ramem van afstand bedienen als je de auto verlaten heb... de regeleenheid zit onder die zwarte kap/afdekplaat het gebeurt vaak dat die de boel in de maling neemt
kijk nog een keer naar de lek stroom mercedessen 202 en 210 voor 98 komen pas na 20 min. op ruststroom met een max300mA en met wat extras op de auto 500mA max. ik hoop dat je hier mee wat verder kan groetjes.

ivo menten (0), 17 jaar geleden

ik heb inderdaad die klapsleutel en als ik de ramen open heb en de deur met het knopje afsluit en de knop vast houd dan sluiten de ramen. Het vreemde is dat als ik hem een nacht met de ramen open laat staan, en afsluit, s'morgens zonder de deur te open (dus door het open raam) de knop van de ramen bedien en dan werken ze nog. hij gaat dus niet op ruststroom zoals jij zegt.
Zonder de zekering kan ik hem een weekend in de garage laten staan en start hij gewoon.

michael7688 (0), 17 jaar geleden

Hallo ik heb ook een c180 uit 1995 met 2 dikke sleutels. Als ik mijn knop ingedrukt houd dan gebeurt er niks. Is het standaard dat je ramen open en dicht gaan als je zulke sleutels hebt? Het is namelijk zo ik heb het al aan diverse mensen nagevraagd de ene zegt van wel de andere van niet. Er zijn mensen bij die zeggen dat je niet perse standaard comfortsluiting hoeft te hebben als je zulke sleutels hebt. Gr Michael.

ivo menten (0), 17 jaar geleden

Ik heb een klapsleutel met 1 knop. Als ik deze inhoud bij sluiten dan gaan de ramen dicht.
Heb nu zolang de zekering eruitgehaald zodat de accu niet leeg gaat.Heb nu alleen geen comfort sluiting.Deze zekering zit achter in de kofferbak.Je moet eens proberen of je je ramen kunt bedienen als je de sleutel uit het contact hebt .Misschien is die zekering bij jou wel kapot.

michael7688 (0), 17 jaar geleden

Ivo ja als ik mijn sleutel eruit haal en als ik in de auto zit, dan druk ik op de knopjes (Schakelaars) van mijn ramen en gaan ze open en dicht. Mis ik dan een zekering achterin? Waar zit anders dat kasje van die comfortsluiting? Stel als dat kasje er niet inzit kan ik dan zelf zo een kasje erin zetten? Ik hoor het wel. Gr Michael.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.