Mercedes-Benz E-klasse Coupé 2009: Accu wordt leeggetrokken

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 272984, Motorinhoud (cc): 3500, Vermogen (kw): 215

Sinds 1 januari liep mijn E-klasse om de haverklap leeg. Soms na 2 uren, soms na 3 dagen. De sleutel werkte niet en de accu was helemaal leeg. ANWB zei dat de accu nog wel goed was en dat het probleem waarschijnlijk lekstroom is. Dit gemeld bij de dealer. Deze heeft de dynamo gecontroleerd, niks aan de hand, en een nieuwe accu geplaatst. Na 3 weken zelfde probleem. Auto werd opgehaald door de dealer en de ruststroomrelais werd vervangen. Nu binnen een week weer hetzelfde probleem. Wie weet waar het aan kan liggen?

Diana_S

Geplaatst door Diana_S , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

Heino4267, 1 jaar geleden

Een defecte diode in de dynamo? Die kan je accu héél rap leegtrekken!
Dat kan eenvoudig worden gecontroleerd:
- de gemakkelijkste methode: met een gelijkstroom-Ampèretang rond de rode dikke kabel die van de accu naar de dynamo loopt: met motor uit mag daar geen stroom door lopen.
- de wat lastiger methode: motor uit en de dikke rode kabel die van de dynamo naar de accu loopt losnemen: zet er een Ampèremeter tussen (voorzichtig, als een diode echt stuk is loopt daar zomaar 20 A doorheen!) en meet de stroom: die moet nul zijn.

    Dank Heino4267. De dynamo met regelaar is wel gecontroleerd bij de garage, voordat de accu vervangen werd. Geen idee of er is gecontroleerd op een defecte diode. De auto staat inmiddels voor de derde keer bij de dealer. Ik neem aan dat ik morgen iets van hen hoor en zal uw reactie doorgeven. Dank voor het meedenken in ieder geval! Ik zal een update plaatsen wanneer ik meer weet!🙂 - Diana_S, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz E-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.