Mercedes-Benz C-klasse 2003: Achterruit verwarming

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 646 962, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 90

Mijn achterruitverwarming doet het al geruime tijd niet meer, nu met de vorst op de ramen een nog groter gemis als deze functie het niet doet.
Nu heb ik de zekeringen reeds nagekeken, betreft 10 en 41.
Deze zijn beide ok.
Volgens mij is ook de spiegelverwarming aan deze functie gekoppeld, ook deze doet het niet.
Het bedieningspaneel (waar de verwarming op kan worden geschakeld) is reeds vervangen ivm een haperende kachelmotor (wat overigens aan een doorgebrande kabel lag). Ook met het oude bedieningspaneel werkte de achterruit verwarming niet (heeft overigens in het begin toen ik de auto net had werkte de verwarming wel).
Wie kan mij op weg helpen waar te zoeken (relais??)
Bevindingen worden geplaatst.
Bij voorbaat dank voor meedenken/aanwijzingen.

Pieterb1

Geplaatst door Pieterb1 , lid sinds 17 jaar geleden

5 Reacties

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Ik zou eerst eens meten of er spanning staat op de achterruitverwarming.

Pieterb1, 1 maand geleden

Waar kun je die prikken om de spanning te checken?

harry4203 PRO, 1 maand geleden

Ergens links en rechts aan de zijkant van de ruit, zitten een aansluiting. deze vrijmaken en meten. Eventueel voor de spiegelverwarming kun je kap demonteren en meten op het glas. maar meestal zijn gewoon de spiegelglazen defect.

Heino4267, 1 maand geleden

En meet vooral op beide aansluitingen van elk (achterruitverwarming, spiegel enz.) de spanning: als op beide zijden spanning staat, is de voeding in orde (de zekeringen waren immers okee), maar ontbreekt de massa aan één zijde: ook dan doen ze het niet.

check

Beste antwoord, geplaatst door Pieterb1, 1 maand geleden

Het probleem heeft zichzelf opgelost, ik had de beide zekeringen nagekeken. Hierbij zat nr 41 (5A) een beetje scheef in zijn houder, 's morgens deed de verwarming het niet maar later op de dag plots wel. Nu doet elke keer als ik de verwarming aanzet hij wat hij moet doen. Heeft hoogstwaarschijnlijk toch in de nr41 zekering gezeten dat hij langere tijd niet werkte.
Probleem voor dit moment opgelost, dank voor de suggesties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.