Mercedes-Benz C-klasse 2007: Klep kachel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 271952, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 115

Als ik de kachel aanzet en een eindje rijd totdat de kachel ook echt warmte geeft, en vervolgens moet stoppen bij bijvoorbeeld een verkeerslicht, hoor ik een zachte doffe klap aan de rechterkant van het dashboard van de auto. Geen grote klap hoor; ik dacht eerst dat er een losliggende CD-doos in het handschoenenkastje lag, maar dat is het niet. Ik vermoed dat het om een klep gaat die verband houdt met de kachel; een klep die bij het verwarmen van de auto opengaat, maar bij het remmen dichtslaat (of andersom). Overigens gaat de klep blijkbaar uit zichzelf weer terug naar de oorspronkelijke stand zodra ik weer doorrijd, want ik merk geen verschil in temperatuur (geen koude trek opeens of zo).

Ik heb onder de motorkap gekeken, en de bak van het luchtventilatiesysteem boven de accu verwijderd. Ik zie dan het motortje dat de lucht aanzuigt en daarachter een klep met een veer die ik makkelijk met de hand naar beneden kan klappen maar als ik die loslaat, klapt de klep terug naar boven en dat lijkt op hetzelfde geluid als hierboven genoemd. Misschien is er een rubbertje verdwenen of iets anders waardoor de klep dat harde geluid maakt.

Mijn hoofdvraag is: moet ik het hele dashboard eruit halen om zoiets van dichtbij te kunnen bekijken en eventueel repareren?

Leo IJ.

Geplaatst door Leo IJ. , lid sinds 15 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.