Mercedes-Benz A-Klasse: achterwielophanging

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 170TDI

Mijn auto is afgekeurd op de ophangingstest. Bleek een schokdemper stuk te zijn. Ik heb de schokbrekers laten vervangen en ging vol goede moed terug naar de keuring. Wordt hij wederom afgekeurd. Ik heb brede velgen met dunne banden, wat een oorzaak zou kunnen zijn dat hij niet door de test komt. Heb ik mijn originele velgen met zomer/winterbanden erop gelegd, maar wordt weer afgekeurd. Ook de banden terugbrengen naar minimale bandenspanning mocht niet baten. Nu blijkt het rubber (koppeling aandrijfas??) ook versleten te zijn, maar heeft dit invloed op deze test? De man bij het keuringsstation wist het niet zeker en verder kan hij ook niet concreet aangeven wat ik zou moeten doen om dit te verhelpen. De auto is 11 jaar oud en heeft 260.000km gelopen. Is dit te repareren?

Anna65

Geplaatst door Anna65 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Alles is te repareren...
Maar die man van de keuring moet eens precies aangeven wat hij wil.
Het is te zot voor woorden dat jou auto steeds op een ander punt wordt afgekeurd.

nicwil (0) PRO, 11 jaar geleden

een vriend(garage) van antwerpen heeft hetzelfde mee gemaakt(a-classe 10 j met 161dkm ) in schoten met klient -afgekeurd schokdempers slechte weg- wielcontact- achterste schokdemper vervangen ?

Anna65 (0), 11 jaar geleden

Hans4040,
De auto wordt niet telkens op iets anders afgekeurd, het is en blijft de ophangingstest. 1 schokdemper was inderdaad stuk en was ook zichtbaar (lekte). De medewerkers bij het keuringsstation zijn geen mechaniekers, dus kunnen niet altijd een oplossing geven, als er geen duidelijke gebreken zijn, zoals de schokdemper.
Nicwil,
Het is een electronische test die wordt uitgevoerd, waar niet mee te sjoemelen valt. 1 Wiel in het rood en verschil tussen beiden was > dan 25%. De jongens bij het keuringsstation werken altijd wel zoveel mogelijk mee en zullen bij een "minimale afkeuring" de wagen toch goedkeuren. Ze hebben hem 3x getest, auto een beetje verrijden, banden beetje laten leeglopen, maar helaas niets hielp, verschil bleef te groot.
BMW vindt deze test behoorlijk overdreven, zij hebben regelmatig cliënten die niet door de keuring komen (door siervelgen met dunne banden). In Nederland kun je niet afgekeurd worden hierop, heb ik vernomen.
Maar goed, probleem is voor mij hiermee nog niet opgelost.

nicwil (0) PRO, 11 jaar geleden

klopt t'is een electronische test maar wordt door de keurder in Schoten verkeerd beoordeeld (medere klachten -onbekwaam)
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.