Mercedes-Benz 230 6cil automaat: af en toe geen remmen

Bouwjaar: 1974

na ongeveer een 30 min rijden kun je het rempedaal helemaal tot aan de bodem intrappen en geeft de wagen een erge stank nu de auto bij ons in de werkplaats staat heeft hij een perfecte rem druk en remt hij gewoon goed wij denken aan de hoofdremcilinder
dat die inwendig lekt en dan via vacuum aansluiting op inlaat remvloeistof verbrand vandaar de stank heeft iemand nog een idee hierover b.v.d.

bandenman

Geplaatst door bandenman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 230? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Remmen die blijven hangen waardoor remolie te warm krijgt.

bandenman (0) PRO, 19 jaar geleden

hebben we gecontroleerd remmen blijven niet vast zitten ook niet na een rit met hevig remmen

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Wellicht lekkage van de secundaire cup.
Ik heb zelf nooit mee gemaakt dat remvloeistof vervolgens de motor inlaat wist te bereiken, maar lijkt mij niet geheel onmogelijk. Ik zou die twee moertjes van de hoofdremcilinder oplossen, het hele zaakje wat naar voren buigen en de rubberen afdichting visueel controleren, en bij twijfel vernieuwen (tevens bekrachtiger en terugslagklep)

Ger3524 (0) PRO, 19 jaar geleden

doe maar wat plurkie zegt hij heeft het zeer waarschijnlijk bij het goede eind dus hoofdremcilinder van bekrachtiger lossen en kijken of er vloeistof tussen door loopt kijk gelijk ff of inmiddels de bekrachtiger niet volstaat (is er veel vloeistof bijgevult de laatste tijd???) zoniet dan heb je geen lekkege uiteraard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 230 of stel zelf een nieuwe vraag.