Mercedes-Benz C-Klasse: Airbag lampje blijft aan

Bouwjaar: 1995

Hallo allemaal,

Ik heb het volgende probleem.
Een paar maanden geleden heb ik een paar defecte lampjes in het klokpaneel van het dashboard vervangen. Daarvoor heb ik het stuur even vewijdert.
Bij het terug aansluiten van het stuur bleek het SRS airbaglampje te blijven branden. Is er iets kapot gegaan of moet ik de airbag op een of andere manier resetten doordat de spanning van de airbag tijdelijk is weggevallen?.

Dit probleem heb ik ook bij mijn vorige auto gehad, een ROVER 620. Na lang stil te hebben gestaan was de accu leeg.
Na het laden van de accu en starten van de auto bleek hier ook het SRS lampje te blijven branden.

Weet iemand hier de oorzaak van??
Alvast bedankt.

Tahar Essaidi

Essaidi

Geplaatst door Essaidi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

even laten resetten bij de dealer is de oplossing. als het stuurwiel er af is geweest en tussentijds (met stuur er af)het contact op stand 1 of 2 gestaan heeft registreerd de airbag eenheid dat er een onderbreking tussen regeleenheid en airbag is. dit soort fouten verdwijnen niet meer vanzelf!

izzi (0) PRO, 18 jaar geleden

is misschien te wissen door de batterij af te koppelen en de plus klem tegen de massa klem te houden ( let wel op bij : enkel bij afgekoppelde batterij)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.