Mercedes-Benz C-Klasse: Airco ineens uitgevallen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: c200 cdi

Sinds gisteren werkt de climate control niet meer. Er wordt geen koude lucht meer ingeblazen en bij het handmatig uitlezen van de climate control kreeg ik de volgende foutcodes:


226 In-Car Air Temperature Sensor (B10/4)
228 Heater Core Temperature Sensor (B10/1)
230 Evaporator Temperature Sensor (B10/6)
232 Refrigerant Pressure Sensor (B12)
233 Refrigerant Temperature Sensor (B12/1)
422 Serial Interface Connection (K1) to Instrument Cluster (IC)


Ik moet er wel bij vermelden dat ik een dag ervoor de lcdpaneel van de climate control heb losgehaald om deze stofvrij te maken. Ik had er problemen mee, de lcd begon kuren te vertonen en viel soms weg. Het probleem is opgelost maar de airco blaast geen koude lucht meer al moet ik zeggen dat het een paar dagen geleden is dat ik deze voor het laatst heb aangezet. Het zou dus gewoon toeval kunnen zijn. Zou het een zekering kunnen zijn? Het lijkt me sterk dat al de sensoren die ik net heb opgenoemd defect zijn. Waar moet ik beginnen?

grt

jawzay

Geplaatst door jawzay (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Zitten alle stekkers vast? Welke fouten komen er terug na het wissen?

jawzay (0), 10 jaar geleden

bedankt! Heb de unit weer losgehaald en de stekkers goed aangedrukt al had ik het idee dat deze maar op een manier passen (kliksysteem). De airco werkt weer naar behoren en geen foutcodes meer. Alleen 1 letter die voor de helft zichtbaar is op de display, maar dat is niet hinderlijk.

Deze kan op slot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.