Mercedes-Benz Vito 2012: Airco koelt enkel aan rechterkant

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Om651, Motorinhoud (cc): 2

Hallo, ik heb nu al een tijdje het probleem dat mijn airco enkel langs de rechterkant koude lucht blaast. Het is geen automatische airco, enkel temperatuur knop en mechanische standbediening. De druk en olie in het systeem zou goed moeten zijn aangezien deze vorige maand onderhoud kreeg, ook heb ik het duoventiel vervangen maar zonder succes. Iemand die dit probleem herkent? Mvg

Matthias137

Geplaatst door Matthias137 , lid sinds 4 weken geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 weken geleden

Heb je expansieventiel vervangen , waarom ?
Is dat bij onderhoud gebeurt, werkte hij daarna wel goed ?
Dat hij vorige maand gevuld is , is geen garantie , hoeveel is er gevuld , was hij voor die tijd leeg ?

Matthias137, 4 weken geleden

Met het duoventiel bedoel ik de kachelkraan die aan de bestuurders zijde naast de motor zit, deze heb ik vervangen na wat zoek werk en raad bij een technieker die bij mb werkt. Na het onderhoud was dit probleem direct aanwezig, voor het onderhoud was hij leeg, hoelang weet ik niet omdat ik de airco pas trg heb opgezet als het terug wat warmer werd. Ik kon de airco altijd aanzetten ook toen hij ("leeg") geen koeling gaf

kaleido 1 PRO, 4 weken geleden

Leeg is een slecht teken , waarschijnlijk lek dus , dan kan het nu al wel weer zover leeg zijn dat je capaciteit te kort komt en dan koelt het vaak ook nog maar aan 1 kant , dus eerst maar eens vulling laten controleren .

Matthias137, 4 weken geleden

Volgens de technieker die hem heeft opgevuld was de vacuüm test die het toestel uitvoerd net voor de vulling ok en dit zou evt lekkages moeten uitsluiten maar ik zal voor de zekerheid de druk nog eens gaan laten controleren. Alvast bedankt voor u snelle reactie.

harry4203 PRO, 4 weken geleden

Die vacuumtest id wel heel grof, de meeste lekke aircosystemen halen dat gewoon. beter leeghalen en afpersen. lekkage contr mbv zeepsop/lektester/uv-lamp als er fluor in zit.

Highway PRO, 4 weken geleden

Juist, afpersen en lektest zoals Harry zegt. Ik ben er bijna zeker van dat er nu weer te weinig in zit.

kaleido 1 PRO, 4 weken geleden

Vrees ik ook , weet niet waar je geweest bent maar zou de bekende fastf. links laten liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.