Mercedes-Benz C-Klasse: Airco onvoldoende koude lucht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 611.960

Beste foralezers,

Ik heb het volgende probleem met mijn mercedes w203, de airco blaast niet meer voldoende koude lucht het interieur in om de algehele temperatuur te doen dalen in de auto. Vorig jaar zomer niets aan de hand en nu sinds een goede maand vertoond de airco dit probleem.

Nu is mijn vraag wat kan ik zelf doen om te checken voordat ik na een "aircospecialist" ga, ik heb zelf al naar de zekeringen (nummers 41 en 51) gekeken, deze zijn allebei ok, daarnaast heb ik het roostertje wat tussen de gescheiden temperatuurregeling zit schoon cq. stofvrij gemaakt, voor zover dat mogelijk is. Verder lees ik ook wel eens dat je aan de leidingen kunt voelen of deze wel of niet koud worden, maar mijn vraag is waar zitten deze leidingen onder de motorkap dan.

Ik heb de airco op automatisch gezet temperatuur op 22 graden ingeschakeld en langzaam teruggedraaid naar 18 graden maar de temperatuur veranderd minimaal, daarnaast heb ik de airco op die 18 graden laten staan en vervolgens het knopje met de vooruit ingedrukt, maar ook hier komt te weinig koude lucht uit.

Tref ook geen plasjes "water" onder de auto aan als hij stilstaat.

Volgens mij zijn dit de handelingen die jezelf kunt doen om te constateren of de airco wel of niet werkt, maar wellicht hebben jullie nog meer tips.

Of hebben jullie andere vermoedens wat er met de airco aan de hand kan zijn dan verneem ik dat graag.

Dus eigenlijk is mijn vraag; kan ik door een aantal zelf verrichte handelingen een inschatting maken van hoe groot het probleem met de airco is, ja of nee. Of is het advies ga naar de aircospecialist en dan ben je klaar met alles.

Alvast bedankt voor de reacties.

Robin1601

Geplaatst door Robin1601 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TheoStek (0) PRO, 10 jaar geleden

Meer kun je niet doen bij de handelingen die je zelf hebt verricht.
Enige mogelijkheid die overblijft, systeem laten controleren op lekdichtheid volgens de normale werkwijze, indien lekdicht zal worden afgevuld.

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Als er nooit wat aan gedaan is,zal er inmiddels wel te weinig koudemiddel inzitten.

Robin1601 (0), 10 jaar geleden

Beste Fora lezers,

Zojuist bij de aircospecialist geweest, en diagnose laten stellen. Trouwens goed geholpen en duidelijk uitleg gekregen over hoe de een airco werkt dus zeer leerzaam.

- te weinig koudemiddel.
- twee hele keine lekjes in de condensor

Voorstel is om de condensor te vervangen en opnieuw het systeem af te vullen.

Of zijn er nog andere opties om de condensor te repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.