Mercedes-Benz C-Klasse: Alarm sirene werkt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200CDI

Beste mensen,

De sirene van het alarm werkt niet. Vanaf wanneer weet ik niet, ik heb de auto nu anderhalve week. Wel zij de handelaar dat hij bij het ophalen van de wagen deze op het contact heeft gezet om te zorgen dat het alarm niet afging (in oktober 2010). Nu wil ik graag weten of dit makkelijk zelf op te lossen is.
Als ik de auto op slot zet of van het slot haal knipperen de lampen wel. Ook als de auto met de sleutel wordt geopende knipperen de alarm lichten, dus alarm zelf doet het.

Het is een origineel MB alarm ga ik vanuit, immers een knop om het uit te schakelen op het dashboard is aanwezig. Nu heb ik op het forum wel gelezen dat er water in de sirene kan zitten en dat dit een probleem zou kunnen zijn.
Graag wil ik weten of dit klopt?
Waar zit deze sirene?
Welke zekeringen zou ik moeten controleren en waar zitten deze?
Kan ik indien dat nodig is zelf de sirene vervangen en kan dat willekeurig wat voor sirene zijn?
Misschien ook wel handig om te weten, wat voor geluid mag ik verwachten bij het afsluiten en ontsluiten van de auto?

Heren alvast bedankt voor u bijdrage.

Rednose5

Geplaatst door Rednose5 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rednose5 (0), 13 jaar geleden

Bedankt, ik los het zelf wel op !?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je eerst zelf nog wat kan controleren voordat je hulp inroep, waarom reageer je dan zo als je geen reactie krijgt?

Rednose5 (0), 13 jaar geleden

[quote=Jarno5187]Als je eerst zelf nog wat kan controleren voordat je hulp inroep, waarom reageer je dan zo als je geen reactie krijgt?[/quote]
Hallo Jarno,

Is een forum als dit er niet voor om je juist op weg te helpen sneller de informatie te vinden en in te winnen die je nodig hebt om een probleem op te lossen? Als er meerdere zaken zijn die ik verder zelf kan controleren alvorens tot die oplossing te komen mag dit ook gemeld worden. De situatie is echter als volgt: Ik heb wel een algemene handleiding van de auto, geen onderhoudsboekje en dus geen verdere info. zoals een overzicht van relais en of zekeringen of plaats van onderdelen die verband houden met het alarmsysteem en ik heb geen werkplaatshandboek.
Wel heb ik dit forum en zie dit als een van de startpunten voor het vinden van de informatie die ik denk nodig te hebben. Is deze informatie er niet of in ieder geval door mij niet gevonden dan stel ik een vraag.

Als ik eerste zelf nog wat kan controleren wil ik graag van je weten wat dat mag zijn en waar ik dat zou kunnen controleren !!!

Mijn reactie was overigens bedoeld om mensen die over mijn vragen hebben nagedacht te bedanken ookal is er geen antwoord. Hé, en eerlijk is eerlijk, ik heb ook genoeg woorden weggelaten om mensen die het antwoord op mijn vragen wel weten te prikkelen.

Eigenlijk staat hier:
Bedankt (voor het meedenken, ik begrijp dat ik na 6 dagen geen antwoord meer hoef te verwachten.) Ik lost het zelf wel op (en zal indien dit van belang is de informatie toevoegen aan dit onderwerp.)

Update is dus als volgt:
1. Nee er kan geen water in zitten, dit loopt er uit. Wel kan het ding verroest zijn doordat er steeds water in is gekomen.
2. De sirene bevindt zich onder de chasisbalk, voor het linker voorwiel.
3. Zekeringen weet ik nog niet !?
4. Alles is zelf te vervangen, dus ook een sirene? Of dit perse dezelfde moet zijn weet ik niet, natuurlijk heeft het origineel wel een speciale MB aansluiting.
5. Zal wel piepen, weet ik nog niet ?

Groet,

Rudy

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Je moet ook eerst zelf kijken voordat je een ander erbij haalt. Je moet bij het simpelste beginnen, die mogelijkheden geef je zel al aan, maar je doet er niets mee. Daarom zal je geen reactie gekregen hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.