Mercedes-Benz A-Klasse: Auto gaat soms niet op contact

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 170 CDI

Auto gaat soms niet op contact. Na iets verder draaien van de sleutel gaan de lampjes wel branden. We vermoeden contactblokje. Ervaring?

Bij demonteren kunnen we er niet goed achterkomen hoe dit te demonteren. Het mechanische gedeelte hebben we wel - half- los gekregen, maar het electrische deel zit zo te zien met een paar holle pijp pennen vast. Hoe is dit los te krijgen??

Greoeten,

Siem

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

diko (0) PRO, 17 jaar geleden

geen ervaring mee Siem, maar ik heb wel een beschrijving (engels)met tekening hoe het spul in elkaar zit.
als je me een faxnr geeft fax ik het even naar je.
met vriendelijke groet Diko

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Hey Diko, bedankt voor je faxje. Hoop dat we er zo uit kunnen komen.

Siem

diko (0) PRO, 17 jaar geleden

graag gedaan,diko

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Het elektrische gedeelte kan losgeklikt worden na demontage van het sleutelgedeelte. De sleutel zet je in stand 1 en dan kun je de zwarte ring 90 graden terugdraaien tegen de klok en klikt hij los. Dan kun je de plastic onderkap wegnemen na de richtingschakelaar los geschroefd te hebben. ( Daarvoor wel eerst het stuur en de airbag weghalen) En dan kun je het elektrische gedeelte losklikken. Montage gaat met een speciaal stukje gereedschap, maar als je goed kijkt past het sleutelgedeelte maar op 1 manier en door de zwarte ring 90 graden met de klok mee te draaien klikt hij weer vast.

Het probleem bij deze klacht lijkt met het monteren van een nieuw elektrisch gedeelte opgelost te zijn (kostte 11 euro). Komt het probleem terug, moet het hele stuurslot vervangen worden en met de beschrijving van Diko is dat ook wel weer te doen.

Siem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.