Mercedes-Benz E-Klasse: Auto maakt slag naar rechts bij stevig opschakelen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.2

Automaatbak combi E klasse 3.2 Wanneer je stevig optrekt en de automaatbak schakelt trekt de auto op het moment van schakelen ineens naar rechts. Voelt op de fiets alsof je een slag in je wiel hebt. Wat kan dit zijn?

E-J

Geplaatst door E-J , lid sinds 15 jaar geleden

8 Reacties

bieuwke PRO, 6 jaar geleden

Rechter draagarm teveel speling.Controleren!

E-J, 6 jaar geleden

Hallo Bieuwke, dank voor je reactie. Auto is 2 weken geleden apk goedgekeurd. Kan een draagarm afkeur zijn?

bieuwke PRO, 6 jaar geleden

ja,dat kan!Maar daar heb je nu weinig aan ,het gaat erom dat je het nu oplost.Wanneer je optrekt en er zit op 1 van de 2 draagarmen ruimte dan gaat door de kracht van het optrekken het betreffende wiel wat naar achteren,en daardoor trekt ie naar 1 kant.Succes!!

E-J, 6 jaar geleden

Oh nu lees ik wat anders. Dan is het niet de draagarm. Hij trekt niet naar rechts tijdens het optrekken maar 'schud' naar rechts tijdens het overschakelen.

bieuwke PRO, 6 jaar geleden

Ik begrijp nu je verhaal!Ik zou dit euvel bij een automatenbak revisiebedrijf laten zien.Waarschijnlijk weten die wel wat er aan de hand is als ze er mee rijden.Succes

E-J, 6 jaar geleden

Helaas nog steeds geen oplossing voor de probleem maar ik begin er nu toch sterk voor te voelen om de draagarmen te laten controleren. Het wordt nu een beetje een zwabber bak. Oplossing volgt.

Strato, 6 jaar geleden

Hallo, kijk eens naar de motorophanging.
Of de veerschotel,bij mijn E-klasse zelfde bouwjaar, was die gedeeltelijk weggeroest.
Schokbreker kwam helemaal scheef te staan,tegen de veer, uit ellende voor de export verkocht.

Succes

E-J, 5 jaar geleden

Topic kan worden gesloten. Helaas nog steeds het zelfde en geen oplossing. We wachten de apk in mei af om te zien wat er mis is. Dank voor jullie reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.