Mercedes-Benz Cls-Klasse 2017: Auto start/schakelt niet meer

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3500

Beste leden,

ik zit met volgend probleem:

Mercedes CLS 350CDI van 2017, 68.000km gelopen, automaat.

Sinds gisteren kon ik de wagen niet starten, een hele boel foutmeldingen op het display, ik dacht de akku zal wel de geest gegeven hebben, met de startbooster na 5/6x proberen start hij dan plots wel. De foutmeldingen blijven en de wagen kan niet in versnelling gezet worden. 1 van de melding is back up batterie kontroleren. Na enig zoekwerk op het internet omdat ik niet direct (zoals gebruikelijk in de koffer rechts) deze batterij kon vinden blijkt deze vanwege de elektrische schakelhendel aan het stuur. Links in het dasboard te zitten. Het betreft een 12V 1.2A accu.

Volgens opzoekwerk zou deze er toe dienen om de schakelhendel naar N te krijgen bij eventuele stroomuitval van de hoofdakku.

Ik heb deze even nagemeten ne hij had maar 2.6V

Vandaag dan een nieuwe hoofdaccu van 80Ah geplaatst alsook een nieuwe backup accu van 1.2A geplaatst.

Gevolg: zelfde probleem, wagen op contact laat 1 x de ruitenwisser vooraan bewegen, alle lampjes lichten op (back up accu melding is nu wel verdwenen) maar de wagen kan niet starten en ook niet van schakelstand wisselen.

Iemand die enig idee heeft waar ik nog verder kan kijken/zoeken ?

dank bij voorbaat

ericlebegge

Geplaatst door ericlebegge (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Cls-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Ik zou het signaal van de schakelhendel (laten) controleren.

ericlebegge (0), 3 jaar geleden

Voertuig afgesleept naar dealer voor diagnose.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Cls-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.