Mercedes-Benz A-Klasse: automaat bonkt bij schakelen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel

Hallo beste mensen,

Mercedes-BENZ A klasse (A170 CDI) automaat bonkt bij het achteruitschakelen (R stand). Bij een koude start bonkt het hardste en is de bonk en trilling die hierdoor veroorzaakt wordt heel goed voelbaar.

Wanneer de auto warm is gedraaid ( na ongeveer 20 km naar werk rijden) is de bonk helemaal verdwenen en auto schakelt achteruit zoals het zou moeten. Dus nergens last van.

Bij het schakelen naar D of P heeft de auto nergens last van.

Verder de auto rijdt prima!

Het gaat hier om een Diesel auto.

Heeft iemand er ervaring mee of weet waar dit aan kan liggen en eventueel hoe dit opgelost kan worden?

Gaarne jullie nuttige reacties.

Ik maak me zorgen dat dit misschien op langere termijn voor grotere problemen kan zorgen als ik niet tijdig actie onderneem.

Bedankt alvast

MJ777

Geplaatst door MJ777 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

MJ777 (0), 14 jaar geleden

Heeft niemand een idee?

EmielBenz (0) PRO, 14 jaar geleden

Even uit laten lezen bij de dealer. Probleem kan meerdere oorzaken hebben. Schakelmoduul, hydraulisch brein in de bak of een koppeling in de bak kunnen allemaal voor problemen zorgen. Automaatolie op peil controleren en evt. verversen is ook een optie. Kan zijn dat de olie bij koude motor te dik is en daardoor de koppeling niet direct met olie kan vullen. Heeft de auto veel gelopen?

Ps. mischien wel zo persoonlijk als je ook een naam vermeld. Weten we ook wie we helpen.

Groet Emiel

MJ777 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie EmielBenz,

Ja, auto heeft ongeveer 236000 KM op de teller.
verder in alle andere versnellingen is niks aan de hand en trekt ie op als een bus...

Dit probleem is ontstaan nadat ik een olie lekkage uit de versnellingsbak door de Mercedes dealer in Bad Kissingen (Duitsland) liet repareren. Dat was namelijk tijdens mijn vakantie in September 2009 en daarna was ik vaak in het buitenland aan het werk om dit op te pakken.

Toen had ik het uit laten lezen, zagen ze niks. Alleen een luchtmassa meter was defect en die heb ik later vervangen.

Ik zal inderdaad de oliepeil opnieuw even controleren. Ik had van de dealer begrepen dat de olie ververst was na de reparatie. Dus daar zal het aan niet liggen.

Groeten, Mark

peeter5 (0), 14 jaar geleden

probleem kan ook ontstaan zijn door de olielekkage van de bak......binnenwerk van n automaat kan daar niet zo goed tegen

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

laat de bak eens verversen, dealers doen dat meestal om de 60.000km of vier jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.