Mercedes-Benz B-klasse 2006: Automaat defect na vervangen accu

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 266940, Motorinhoud (cc): 1700, Vermogen (kw): 85

Gisteren auto naar de garage gebracht. Motor draait wel, maar wil niet aanslaan. Na meerdere pogingen, soms met behulp van startkabels, krijg ik de motor draaiende. Zodra deze eenmaal 5 minuten heeft gelopen, heb ik het probleem de rest van de dag niet meer. Afgelopen winter hetzelfde probleem gehad. Toen is de brandstofpomp bij de tank vervangen. Het probleem leek toen opgelost.

Afgelopen weken (dus ook met warm weer) zelfde probleem. Wagen bij garage gebracht, na het meten van de accu bleek deze niet goed te zijn, en is deze vervangen. Wagen heeft een nacht bij de garage gestaan om de volgende ochtend te checken of het probleem verholpen was. Auto startte meteen (zelf niet helemaal overtuigd dat het hiermee is opgelost).

Echter, toen ze de auto naar buiten wilde rijden, bleek de automaat niet meer te werken. Ik heb nooit problemen gehad met de automaat. In D en R komt de auto niet meer van zijn plek. Volgens de monteur begint de auto alleen langzaam te bewegen als deze heel hoog in zijn toeren draait.

Iemand een idee? De monteurs staan voor een raadsel. Zelf sluit ik niet uit dat er iets onbedoeld is gebeurd bij het vervangen van de accu, omdat daarna dit probleem is ontstaan.

Pim1988

Geplaatst door Pim1988 , lid sinds 4 maanden geleden

3 Reacties

harry4203 PRO, 4 maanden geleden

Tja, dat wordt moeilijk. wat zijn de eventuele foutcodes? Er wordt bijna altijd geadviseerd om iig een kwartier te wachten na afzetrten motor alvorens de accu wordt losgekoppeld em liefst de auto onder spanning te houden. het gebeurd helaas af en toe dat er problemen ontstaan nadat een auto spanningsloos is geweest, hier kan de werkplaats niet altijd iets aan doen. Eerst maar eens diagnose stellen en proberen eruit te komen met de garage.

Pim1988, 4 maanden geleden

De garage geeft aan inderdaad een foutcode uitgelezen te hebben bij de automaat. Ze hebben geprobeerd hier iets mee te doen. Helaas niet gelukt. Specifieke foutcode weet ik nu niet. Dit zou ik maandag na moeten vragen.

Ze hebben wel de olie gecheckt en het filter, hier krijg ik nog terugkoppeling over. Al zal daar denk ik niets uitkomen. Dit omdat ik nooit eerder problemen heb gehad en deze pas na het verwisselen van de accu is ontstaan. 1 heeft de k ik wel te maken met het ander.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Heeft de garage de juiste uitleesapparatuur, anders naar mercedes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.