Mercedes-Benz B-klasse 2012: W246 foutmelding transmissie sensor

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 651901, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 80

Beste leden,

Ik heb in de afgelopen 2 weken 3 keer meegemaakt dat de auto heel even hoge toeren maakt bij schakelen. Vervolgens naar de garage geweest en laten uitlezen. De monteur heeft dit nooit eerder gerepareerd en geeft aan dat er gewoon doorgereden kan worden. Ik twijfel hieraan en wil gewoon de sensor vervangen: zie hieronder de foto van de foutmelding. Wie weet wat dit probleem inhoudt en of het makkelijk te verhelpen is. Ook weet ik niet hoe dit onderdeel heet, Mercedes dealer gaf aan dat hij met de foutcode niets kan en gooit het op wegsensor dat al 10 jaar niet door hem is verkocht.

Helaas lukt het niet om een afbeelding te plaatsen. Maar dit is de foutmelding: Sensor "Transmissie, neutrale positie" vertoont een elektrische storing.

Alvast bedankt voor jullie input!!

Hangover

Geplaatst door Hangover , lid sinds 9 jaar geleden

1 Reactie

vw cabrio PRO, 6 maanden geleden

beste,
sensor moet vervangen worden en op nieuw in geleerd worden met star das mercedes benz
sensor zit voor aan de versnellings bak kort aan de luchtfilter
luchtfilter volledig demonteren
mvg marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.