Mercedes-Benz A-Klasse: automaat verversen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

Ik ga volgende week een automaat verversen van een A170. Ik weet inmiddels dat er 4 liter ingaat en dat er speciale olie in moet. Zijn er nog dingen waar gelet op moet worden.

Alvast bedankt,

Dick Wijngaard

Dick Wijngaard

Geplaatst door Dick Wijngaard (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

frans49 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij de meeste ( niet allemaal ) kan je ook de olie van de koppelomvormer vervangen , doe dit dan ook . Dan gaat er natuurlijk wel meer dan 4 liter in ( iets minder dan 6 liter. Het juiste oliepiel kan je meten met de originele peilstok voor de A en de B klasse en bij een versnellingsbak temperatuur van 80 graden . Een correct vernellingsbak niveau is zeer belangrijk . Suc 6

peeter5 (0), 13 jaar geleden

Haal ook eens de carterpan van de automaatbak los, ligt vaak veel slijpsel in van de frictieplaatjes, pannetje goed schoonmaken, nieuwe pakking en weer monteren.
Het filter kun je bij deze bak niet vervangen, daar moet de bak voor uit elkaar

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt Jurgen en Peeter, auto komt donderdag of vrijdag, heeft nog niet zoveel gelopen maar in onderhoudsboekje geven ze voor de automaatbak 60000km aan. Kon alleen geen peilstok vinden, alleen maar een dopje waar waarschijnlijk een peilstok in moet. Hoe kun je het niveau controleren?

Groeten Dick

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

De peilstok kun je bij de dealer kopen.

Gr. Harry

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

[quote=peeter5]Haal ook eens de carterpan van de automaatbak los, ligt vaak veel slijpsel in van de frictieplaatjes, pannetje goed schoonmaken, nieuwe pakking en weer monteren.
Het filter kun je bij deze bak niet vervangen, daar moet de bak voor uit elkaar[/quote]
filter kan je wel vervangen.

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Harry,

Weet jij toevallig een onderdeelnummer van de pijlstok, ze doen er hier bij de plaatselijke dealer nogal moeilijk over.

Alvast bedankt

Dick Wijngaard

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Geen idee ik heb er 1tje voor de C en E Classe deze past in al deze automaatbakken.

Gr. Harry

frans49 (0) PRO, 13 jaar geleden

De oliepeilstok van de automatische 5 bak met achterwielaandrijving dus voor de C de E en de oude S klasse is verkeerd en mag je absoluut niet gebruiken voor een voorwielaangedreven automaatbak . De peilstok van de A en B klasse heeft een groen handvat en er staat een nr verdeling op . Dat de plaatselijke dealer moeilijk doet is normaal , hij mag geen gereedschap verkopen of doorfaktureren van de invoerder . Er zijn er natuurlijk altijd wel die dit niet weten of die het regelement van de invoerder aan hun laars lappen . De olienr is 001 989 46 03 en dat is natuurlijk ook andere olie dan de achterwiel aandrijvers . Suc6

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Jurgen,

Olie die heb ik al bij de dealer gekocht, maar om zo maar af te tappen en 4 liter te vullen zonder te kunnen peilen of het voldoende is of teveel is niet de manier.

Bedankt Dick

nicwil (0) PRO, 13 jaar geleden

nr peilstok is 168589012100

Dick Wijngaard (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt zal hem morgen bestellen.

Dick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.